HP utvecklar sitt latexkoncept

HP har presenterat två nya latexbaserade skrivare. HP Designjet L28500 har arbetsbredden 264 cm bred och är en utveckling av den tidigare modellen L25500. Den viktigaste förbättringen är att utskriftshastigheten ökats med 70 procent.

HP Designjet L26500 har arbetsbredden 155 cm och är en instegsmodell som i likhet med den större modellen arbetar med HP 792 Latex-bläck och som kan göra dubbelsidiga utskrifter med förbättrat och automatiserat register.

Latexbläcken är kompatibla med mer än 500 olika material, varav ett är det nya HP Double-sided HDPE Reinforced Banner Material.

Det nyintroducerade HP Latex University innebär en  uppsättning utbildningsmaterial och träningsworkshops som leds av branschexperter. Man introducerar även ett utbildningspaket för att användarna på rätt sätt ska kunna arbeta på ett ekologiskt hållbart sätt.

De nya skrivarna har en högsta upplösning på 1200 dpi och kan arbeta med en rad olika material, inklusive eco-solvent kompatibla media och prisbilliga obestrukna material. Utskrifterna har en livslängd utomhus på upp till tre år utan skyddslaminering och upp till fem år med skyddslaminat.

Tags: , , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafisk lärobok – nu med Clickable Paper

Introduction to Graphic Communication släpps i en ny uppdaterad utgåva – denna gång med Ricohs Clickable Paper.

– Boken täcker in de flesta ämnen inom grafisk kommunikation – från äldre tekniker med mycket spännande historia till färghantering och olika tryckprocesser, säger Erik Barö på Ricoh.

Publicerat av: 

”Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna”

PÅ Media installerar en sjufärgs digital offsetpress för att kunna göra effektfulla tryck på substrat ända upp till 600 mikron.
– Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna och att ge övriga kunder möjlighet att göra mer spännande trycksaker, säger Thomas Pall, vd för PÅ Media. 

Publicerat av: