HP utvecklar sitt latexkoncept

PUBLICERAD: 15 november 2011
UPPDATERAD: 14 november

HP har presenterat två nya latexbaserade skrivare. HP Designjet L28500 har arbetsbredden 264 cm bred och är en utveckling av den tidigare modellen L25500. Den viktigaste förbättringen är att utskriftshastigheten ökats med 70 procent.

HP Designjet L26500 har arbetsbredden 155 cm och är en instegsmodell som i likhet med den större modellen arbetar med HP 792 Latex-bläck och som kan göra dubbelsidiga utskrifter med förbättrat och automatiserat register.

Latexbläcken är kompatibla med mer än 500 olika material, varav ett är det nya HP Double-sided HDPE Reinforced Banner Material.

Det nyintroducerade HP Latex University innebär en  uppsättning utbildningsmaterial och träningsworkshops som leds av branschexperter. Man introducerar även ett utbildningspaket för att användarna på rätt sätt ska kunna arbeta på ett ekologiskt hållbart sätt.

De nya skrivarna har en högsta upplösning på 1200 dpi och kan arbeta med en rad olika material, inklusive eco-solvent kompatibla media och prisbilliga obestrukna material. Utskrifterna har en livslängd utomhus på upp till tre år utan skyddslaminering och upp till fem år med skyddslaminat.

Läs vidare

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Canon vill vara en trygg storspelare i en osäker tid

Canon gjorde strålande affärer under mässan. De sålde till exempel alla maskiner de tog med sig. För Sign&Print berättar Matteus Celinski, Sverigechef på Canon Svenska att de vill vara en trygg affärspartner även om konjunkturen skulle vända neråt.
– Det finns hopp om den grafiska industrin framåt!
DSC_4725

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959