HP utvecklar sitt latexkoncept

PUBLICERAD: 15 november 2011
UPPDATERAD: 14 november

HP har presenterat två nya latexbaserade skrivare. HP Designjet L28500 har arbetsbredden 264 cm bred och är en utveckling av den tidigare modellen L25500. Den viktigaste förbättringen är att utskriftshastigheten ökats med 70 procent.

HP Designjet L26500 har arbetsbredden 155 cm och är en instegsmodell som i likhet med den större modellen arbetar med HP 792 Latex-bläck och som kan göra dubbelsidiga utskrifter med förbättrat och automatiserat register.

Latexbläcken är kompatibla med mer än 500 olika material, varav ett är det nya HP Double-sided HDPE Reinforced Banner Material.

Det nyintroducerade HP Latex University innebär en  uppsättning utbildningsmaterial och träningsworkshops som leds av branschexperter. Man introducerar även ett utbildningspaket för att användarna på rätt sätt ska kunna arbeta på ett ekologiskt hållbart sätt.

De nya skrivarna har en högsta upplösning på 1200 dpi och kan arbeta med en rad olika material, inklusive eco-solvent kompatibla media och prisbilliga obestrukna material. Utskrifterna har en livslängd utomhus på upp till tre år utan skyddslaminering och upp till fem år med skyddslaminat.

Läs vidare

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
FotoJet-(76)

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)