Ännu en skrivare för Soft Signage

PUBLICERAD: 16 november 2011
UPPDATERAD: 14 november

Mimaki lanserar TS34-1800A, en ny sublimeringsskrivare med största utskriftsbredd 190 cm. Den är utformad för dye sublimation-marknaden, där textiltillämpningarna på skyltsidan fortfarande ökar.

TS23-1800A har försetts med nyutvecklade skrivhuvuden, arbetar med upplösningen 540 x 720 dpi vid den högsta utskriftshastigheten som är 32 kvm/tim. Högsta möjliga upplösning är 1440 dpi.

Den kan även skriva ut med sex färger med upplösning 540 x 720 dpi och hastigheten är då 17.7 kvm/tim. Dessa funktioner gör, enligt Mimaki, skrivaren lämplig för såväl skyltbranschen, som för utskrift på hemtextilier och liknande.

Skrivaren har fått en del nya funktioner som ökar möjligheterna att köra den utan konstant uppsikt. Bland annat har den, vid utskrift i fyrfärg, dubbla bläckpatroner och när den ena tar slut kopplas den andra in automatiskt utan att maskinen stoppas. Som alternativ kan den även förses med tvåliters aluminiumpåsar med bläck, en värdeull funktion vid långa serier.

TS34-1800Aär försedd med en automatisk torkfläkt som gör att det utskrivna materialet kan rullas upp omedelbart, även vid utskrift i högsta hastighet.

Läs vidare

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Lyfter fram trotjänare – och kommande hybrider

Under första kvartalet 2024 planerar Agfa att lansera två helt nya hybridmaskiner. De fick dessvärre inte se dagens ljus under Sign&Print Scandinavia, men besökarna får ändå höra några detaljer om de kommande nyheterna.
DSC_4253

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2