Undersökning om tillväxten inom Sign

PUBLICERAD: 15 december 2011
UPPDATERAD: 15 december

Den globala branschorganisationen Fespa har frågat sina medlemmar hur året har varit, hur nästa år blir och vilka investeringar de kommer att göra. Undersökningen är på engelska och ger en rätt positiv bild båda av året och framtiden:

The latest FESPA Economy Survey has revealed that 70% of respondents are looking to diversify their business to improve business growth. The top areas in which print service providers (PSPs) plan to develop into are interiors (17.4%), label printing (16.67%) and signage (15.53%).

Over half believe that the market has not fully recovered (52.44%) but the outlook of printers remains optimistic despite the challenging environment, with three quarters of respondents believing that the market will grow in 2012, with an average expected growth of 14.5% across the year for their business.

Reflecting on 2011 end of year sales, 20.4% of respondents said they were better than expected, a fifth said they were better than 2010, and 40% reported that they have done as expected.

The Economy Survey was commissioned by FESPA and carried out by its research partner InfoTrends on behalf of its global wide format community. As part of FESPA’s Profit for Purpose reinvestment programme, the main objective of the survey is to collect valuable insight into market trends and gauge business outlook for 2012 and beyond. The information was gathered from 225 respondents who are engaged in wide format printing from across the world.

Over half of those who took part in the survey were printers (52.9%); one fifth were resellers and 10.2% manufacturers. Europe dominated the survey’s geographical split with over half of respondents (57.3%) located in the region, followed by North America, Asia, Africa, South America and Middle East respectively.

According to FESPA’s Economy Survey 5, a third (33.3%) of respondents said that the primary reason for investing in a new wide format printer would be to accommodate different media and/or a wider range of applications with output quality and running costs being the other top criteria. A UV-curable inkjet printer was the highest area of investment (50%), followed by latex or another durable aqueous inkjet printer (31.6%).

62.7% of respondents indicated that ‘green’ printing, or printing using more environmentally-friendly practices has seen an increase in demand as a service, with over one fifth planning to invest in an eco-or light solvent printer. Over a third (36.9%) also cited seeing a rise in customer demand in applications requiring white ink printing, 35.6% in versioning/variable data printing and 23.1% in printing QR codes or other interactive elements.

Printers believe that there are some challenges within the area of digital signage, with 80% of respondents believing that digital displays has, is or will impact on wide format digital print applications. Of the 80%, impact on POP graphics was deemed to be greatest (23.3%), followed by billboards, backlit, and vehicle graphics respectively.

Läs vidare

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Anmäl dig till "Wrap & Remix by Antalis"

Antalis lanserar en helt ny tävling utöver det vanliga, med helt fantastiska priser att vinna. Bl.a en ikonisk 1965 Ford Mustang 350GT V8, HP Latex 630 Print & Cut eller VIP biljetter för Formel 1 Grand Prix i Italien. Tävlingen pågår från 1/2 till 30/6 2024.
3-main

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)