UV i stark tillväxt enligt rapport

Det UV-baserade storformatssegmentet är minst på hela storformatsmarknaden. Samtidigt är det det mest konkurrenskraftiga området på marknaden. Den globala marknaden för UV-maskiner och förbrukningsmaterial förväntas växa från 1,42 miljarder dollar 2010, till 3,04 miljarder dollar 2015. Det är en årlig tillväxttakt på 16,4 procent.

– Vi ser ett dussintal globala och regionala aktörer inom UV-maskiner som dras till detta marknadssegment, säger Tim Greene, chef för Infotrends storformatsbevakning. Attraktionskraften ligger i de höga produktvolymerna och vinstmarginalerna.

Läs mer på Infotrends webbplats.

 

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: