Ny generation efterbehandling

PUBLICERAD: 19 januari 2012
UPPDATERAD: 14 november

Kopieringsbolaget i Halmstad har satsat på nästa generation efterbehandling. På färdiggörningen har de satt in en Plockmatic 300, som är utrustad med sidoknivar. Det gör att den kan renskära på alla tre sidor, efter att först ha samlat, falsat och klamrat arken. Allt oftare kommer produkterna ut färdiga ur skrivaren och då behöver man istället att upptagaren exempelvis tar fem ark efter varandra från samma station och sedan kanske ett omslag från en annan. Sådan programmering är lätt att göra i Plockmatic 300.

För Kopieringsbolaget är det tredje gången de väljer Plockmatic.

Kopieringsbolaget har också bytt ut sin Duplo 645 till den nya, mer än dubbelt så snabba 745, som vi skrev om innan jul. Det är både ett sätt att möte en ökad efterfrågan och en möjlighet att göra fler varianter av perforerade, bigade och stansade trycksaker.

Slutligen har de installerat en högstapeliläggare till sin Multigraphfals, som också kan ställas inline med nya 745. Det betyder att de kan falsa och sedan köra genom möjligheterna med att renskära, perforera etc. i 745.

– Det nya för oss är att kunna köra försorterat. Kör vi längre serier kan vi nu börja köra innan upplagan är färdig. När vi innan skulle köra varje arkdel, fick vi vänta tills allt var klart innan vi kunde börja efterbehandla.

– Det är också nytt att vi kan köra CD booklets utan någon manuell efterhantering.

– Med 745 känns det att de tänkt till och skapat en riktigt industriell maskin. Känns mycket stabil och användargränssnittet är mycket bättre.

– Att kunna stapla en halv meter papper och att maskinen tar uppifrån istället för undertill, är också något som kommer att förenkla mycket.

– Men det vill till att marknaden är med. Det är kostnader förbundet med det här och det gäller att orderna följer med.

Utrustningen är beställd genom Canon Business Center i Halmstad och installeras i samarbete med Neopost, som är generalagent på samtlig utrustning. Lasse Svensson är vd för Canon Business Center i Halmstad och har hållit i investeringen:

– Vi har förtroendet att få leverera allt till Kopieringsbolaget – både Canon och efterbehandling. För oss som leverantör är det bra att ha en kund som alltid är drivande och satsar på ny teknik. Det lär vi oss mycket av.

 

 

 

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1