Ny leverantör av screentryckutrustningar

PUBLICERAD: 27 januari 2012
UPPDATERAD: 14 november

Internationellt välkända screentryckspecialisten Michel Caza, även en av FESPAs grundare, har tillsammans med sin hustru Therese Caza, startat ett företag för marknadsföring av screentrycksutrustningar. Företaget heter Terascreen och är baserat i Michel Cazas hemort Champagne och man kommer att vara distributör för hela Europa.

Terascreens grundidé är att leverera rena, enkla och kostnadseffektiva lösningar till mindre screentryckare. Man kommer också att inrikta sig på att leverera miljöriktiga förbrukningsaprodukter.

Det UV-baserade maskinkoncept man erbjuder heter Nano Premier League och kommer från den indiska tillverkaren Grafica. Nano Premier League utgörs av ett utrustningspaket som kan omfatta ett komplett screentryckeri med allt från tryckmaskin till ramar. Maskinerna levereras i två format, 37,5 x 50 cm och 55 x 70 cm. Det är möjligt att koppla samman fyra maskiner till en flerfärgslinje.

Läs vidare

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449