Arctic paper ökar försäljningen

PUBLICERAD: 8 mars 2012
UPPDATERAD: 14 november

Arctic paper genererade under de fyra kvartalen 2011 en omsättning som överskred 5,7 miljarder kronor och en nettovinst på 26,6 miljoner kronor.

Trots en fortsatt svag efterfrågan på finpapper i Europa, ökade företaget försäljningen under det fjärde kvartalet med 1,6 procent jämfört med fjärde kvartalet 2010, till 191 000 ton och fortsatte öka marknadsandelen i en vikande marknad. För helåret 2011 var försäljningsvolymen 765 000 ton, en ökning med 2,8 procent jämfört med 2010.

Under helåret 2011 utnyttjade Arctic Paper 94 procent av sin produktionskapacitet. Orderboken för de första månaderna 2012 är mycket stark, särskilt vad gäller obestruket papper.

Gruppens samtliga affärsenheter fortsätter arbetet med det ambitiösa vinstförbättrings- program som inleddes i mars 2011. Den fulla effekten av detta program beräknas slå igenom i det finansiella resultatet under 2012. Integrationen av Arctic Paper Grycksbo är slutförd med positivt resultat.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1