Toshibas amerikanska dotterbolag hade planerat att genomföra en dag utan utskrifter. Syftet var att medvetandegöra kontorsanställda om vilka budskap som är nödvändiga att skriva ut och vad man klarar sig utan.
Printing Industries of America reagerade starkt på att kampanjen inte skilde mellan kontorsprint och tryck. Deras vd Michael Makin kontaktade därför Toshiba USAs marknadschef Bill Melo och uppmanade honom att dra tillbaka kampanjen med No-Print day. Det slutade med att Toshiba nu helt backat från kampanjen och inte längre talar om den på sin hemsida. Michael Makin har varnat Toshiba för kraften hos de amerikanska fackföreningarna, om förslaget skulle återkomma i någon form.
Från ett europeiskt perspektiv kan det kännas olyckligt att kampanjen inte fortsatte och ledde till en dialog kring papper. Det ledande europeiska kontorspappersbruket i Husum utanför Örnsköldsvik ingår i Holmen koncernen, som får 1/3 av sin ström från vattenkraft och resten från främst kärnkraft, medan de amerikanska pappersbruken till övervägande del får sin energi från kolkraft. Värst är det i Indien, där bruken främst får sin kraft från dieselkraftverk, eftersom staten subventionerar användningen av diesel. Då blir pappersproduktion miljöbelastande på ett annat sätt.