Toshiba backar från printfri dag

PUBLICERAD: 27 juni 2012
UPPDATERAD: 27 juni

Toshibas amerikanska dotterbolag hade planerat att genomföra en dag utan utskrifter. Syftet var att medvetandegöra kontorsanställda om vilka budskap som är nödvändiga att skriva ut och vad man klarar sig utan.

Printing Industries of America reagerade starkt på att kampanjen inte skilde mellan kontorsprint och tryck. Deras vd Michael Makin kontaktade därför Toshiba USAs marknadschef Bill Melo och uppmanade honom att dra tillbaka kampanjen med No-Print day. Det slutade med att Toshiba nu helt backat från kampanjen och inte längre talar om den på sin hemsida. Michael Makin har varnat Toshiba för kraften hos de amerikanska fackföreningarna, om förslaget skulle återkomma i någon form.

Från ett europeiskt perspektiv kan det kännas olyckligt att kampanjen inte fortsatte och ledde till en dialog kring papper. Det ledande europeiska kontorspappersbruket i Husum utanför Örnsköldsvik ingår i Holmen koncernen, som får 1/3 av sin ström från vattenkraft och resten från främst kärnkraft, medan de amerikanska pappersbruken till övervägande del får sin energi från kolkraft. Värst är det i Indien, där bruken främst får sin kraft från dieselkraftverk, eftersom staten subventionerar användningen av diesel. Då blir pappersproduktion miljöbelastande på ett annat sätt.

 

 

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2