Nu kommer Rolands uppdaterade Soljet-maskin

PUBLICERAD: 20 september 2012
UPPDATERAD: 20 september

Rolands nya 64-tummare heter Roland Soljet PRO4 XR-640. Maskinen har två speglade inline-skrivhuvuden, funktioner för konturskärning och använder det nya Eco Sol MAX2-bläcket.

De dubbla, speglade skrivhuvudena ska ge bättre bildkvalitet och en printhastighet på 49,1 kvadratmeter per timme.

Det helt nyutvecklade ECO-SOL MAX2-bläcket finn i nio färger. Du kan konfigurera skrivaren med sju eller åtta färger, i totalt fyra konfigurationer; CMYK + Lc Lm Wh Mt, CMYK + Lc Lm Lk Wh, CMYK + Lc Lm Lk Mt och CMYK + Lc Lm Lk.

Den nya ljusa svarta, Lk, ska garantera neutralt grått i tonövergångar, naturliga hudfärger och mer exakta fotografiska bilder. En förbättrad version av det vita bläcket ska ge bättre opacitet och klarare vit text och grafik. Metallisk silver har också förbättrats och kan printas som ren dekorfärg eller i kombination med CMYK, vilket då ska kunna ge hundratals metallnyanser och -effekter.

Distributörer i Sverige är Folie & Papper, Spacio, Schneidler och Color Systems. Sverigepremiären hålls hos Folie & Papper där man visar maskinen i de nya lokalerna första veckan i november.

 

Läs vidare

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
FotoJet-(76)

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke