Nu kommer Rolands uppdaterade Soljet-maskin

PUBLICERAD: 20 september 2012
UPPDATERAD: 20 september

Rolands nya 64-tummare heter Roland Soljet PRO4 XR-640. Maskinen har två speglade inline-skrivhuvuden, funktioner för konturskärning och använder det nya Eco Sol MAX2-bläcket.

De dubbla, speglade skrivhuvudena ska ge bättre bildkvalitet och en printhastighet på 49,1 kvadratmeter per timme.

Det helt nyutvecklade ECO-SOL MAX2-bläcket finn i nio färger. Du kan konfigurera skrivaren med sju eller åtta färger, i totalt fyra konfigurationer; CMYK + Lc Lm Wh Mt, CMYK + Lc Lm Lk Wh, CMYK + Lc Lm Lk Mt och CMYK + Lc Lm Lk.

Den nya ljusa svarta, Lk, ska garantera neutralt grått i tonövergångar, naturliga hudfärger och mer exakta fotografiska bilder. En förbättrad version av det vita bläcket ska ge bättre opacitet och klarare vit text och grafik. Metallisk silver har också förbättrats och kan printas som ren dekorfärg eller i kombination med CMYK, vilket då ska kunna ge hundratals metallnyanser och -effekter.

Distributörer i Sverige är Folie & Papper, Spacio, Schneidler och Color Systems. Sverigepremiären hålls hos Folie & Papper där man visar maskinen i de nya lokalerna första veckan i november.

 

Läs vidare

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Canon vill vara en trygg storspelare i en osäker tid

Canon gjorde strålande affärer under mässan. De sålde till exempel alla maskiner de tog med sig. För Sign&Print berättar Matteus Celinski, Sverigechef på Canon Svenska att de vill vara en trygg affärspartner även om konjunkturen skulle vända neråt.
– Det finns hopp om den grafiska industrin framåt!
DSC_4725

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg