Sun Chemical samlar nordisk färgproduktion

Färgleverantören Sun Chemical samlar all produktion av offsetfärg i Landskrona. Den nya anläggningen kommer att betjäna hela Norden med färg, lack, fuktvattenlösning och gummiduk.

Med de nya anläggningarna ökar företaget produktionskapaciteten på dekorfärg från 250 till 260 ton per år, medan man kan leverera cirka 8000 kvadratmeter gummiduk under samma period.

De nya lokalerna är inredda med ett sterilt område för produktion av lågmigreringsfärg som används för tryck på livsmedelsförpackningar. Enligt Magnus Flink från Sun Chemical är detta ett växande produktområde, och han förväntar sig att det kommer att växa från dagens 20 procent till 50 procent inom loppet av några år.

– Det finns en tendens för många tryckerier att välja lågmigreringsfärg som standard till sina maskiner, även om inte alla produktioner kräver det, säger Magnus Flink.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Horizon visade framtidens
smarta produktion

Horizon bjöd in till Think Smart Factory i Kyoto, Japan. Det var det första eventet i sitt slag och kunderna fick en försmak på hur ett fullständigt automatiserat arbetsflöde kan integreras i efterbehandlingen. Det avser hela flödet från webborder till färdig produkt med Horizons nya webbaserade plattform iCE Link. Horizon kryddade eventet ytterligare med att demonstrera maskinnyheter.

Publicerat av: