Sun Chemical samlar nordisk färgproduktion

Färgleverantören Sun Chemical samlar all produktion av offsetfärg i Landskrona. Den nya anläggningen kommer att betjäna hela Norden med färg, lack, fuktvattenlösning och gummiduk.

Med de nya anläggningarna ökar företaget produktionskapaciteten på dekorfärg från 250 till 260 ton per år, medan man kan leverera cirka 8000 kvadratmeter gummiduk under samma period.

De nya lokalerna är inredda med ett sterilt område för produktion av lågmigreringsfärg som används för tryck på livsmedelsförpackningar. Enligt Magnus Flink från Sun Chemical är detta ett växande produktområde, och han förväntar sig att det kommer att växa från dagens 20 procent till 50 procent inom loppet av några år.

– Det finns en tendens för många tryckerier att välja lågmigreringsfärg som standard till sina maskiner, även om inte alla produktioner kräver det, säger Magnus Flink.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Första nordiska grafiska Corona rapporten

Danska grafiska organisationen Grakom (ej att förväxla med svenska Grafkom) presenterar de första siffrorna över hur medlemmarna har drabbats av Corona. I korthet kan sägas att de tappat en tredjedel av omsättningen under andra kvartalet. Skillnaderna är dock betydande. Medan leverantörer talar om närmast stillastående maskinförsäljning och promotionföretagen haft det mycket tufft, så har etikettillverkarna […]

Publicerat av: 

Fespa flyttar till Holland

Fespamässan flyttas än en gång. Fespa har haft ett besvärligt år. Först tvingades man ställa in årets mässa i Madrid, på grund av Corona. Sedan flyttade man mässan till oktober i år, då det bedömdes att det skulle vara säkrare. Fortfarande i Madrid. Nu har ett nytt beslut fattats. Nästa Fespamässa blir 9-12 mars 2021 […]

Publicerat av: