Punkt & Pixel och Koloriten blir ett

PUBLICERAD: 1 november 2012
UPPDATERAD: 14 november

Tryckeri Koloriten Offset AB och Punkt & Pixel AB går från den 1 november ihop till ett företag.

Enligt avtalet kommer Punkt & Pixels vd Jörgen Segerhag efter sammanslagningen att bli majoritetsägare tillika vd för båda företagen. Den nya koncernen får 23 anställda och en beräknad omsättning på 30 miljoner kronor.

– Tillsammans kommer de båda bolagen att ta fördel av varandras produktioner och bli ännu bättre. Vi kommer att kunna leverera bredare tjänster och produktsortiment än tidigare. Synergier kan uppnås i alla led vilket blir till glädje för oss och våra kunder. Vår innovationsanda samt närvaron i två huvudorter i en expansiv region talar också till koncernens fördel, säger Jörgen Segerhag.

Idag är Koloriten, beläget i Helsingborg, en fullserviceleverantör i tryckeribranschen med stor bredd i produktionen. De senaste åren har man investerat i limning, prägling och stansning av förpackningar.

Punkt & Pixel i Malmö har fokus på innovativt digitaltryck och skyltmaterial. Man har dessutom satsat mycket på att kunna möta behov från kunderna när det gäller nya media.

Läs vidare

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)