Roland DG-ripp bättre på Pantone

PUBLICERAD: 27 november 2012
UPPDATERAD: 27 november

Roland DG lanserar nu en ny version av sin ripp Versaworks. Version 4.8 är enligt leverantören en omfattande uppgradering och har flera nya funktioner för hantering av dekorfärger.

I och med nästa version inleder också Roland DG ett samarbete med Pantone. Versaworks 4.8 innehåller sex bibliotek från produktserierna Pantone Plus och Goe. Enligt Roland DG ska det nu vara enklare att konvertera en Pantone-färg direkt från en fil till ett CMYK-värde som sedan kan köras ut i en Roland DG-maskin.

Den nya rippen innehåller också en ny funktion som heter Spot Color Replacement. Med funktionen går det att byta ut en fördefinierad dekorfärg från en fil med en alternativ färg från vilket Versaworks-bibliotek som helst utan att först behöva öppna och redigera filen. I och med version 4.8 ingår det 16 olika bibliotek med dekorfärger.

Versaworks 4.8-uppgraderingen går att ladda ner gratis genom Roland@Net.

Läs vidare

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Lyfter fram trotjänare – och kommande hybrider

Under första kvartalet 2024 planerar Agfa att lansera två helt nya hybridmaskiner. De fick dessvärre inte se dagens ljus under Sign&Print Scandinavia, men besökarna får ändå höra några detaljer om de kommande nyheterna.
DSC_4253

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449