Plockmatic köper Morgana

PUBLICERAD: 1 februari 2013
UPPDATERAD: 14 november

Plockmatic, som är svensk tillverkare av efterbehandlings- och distributionsutrustning, köper sin engelska kollega Morgana. När Salvatore Grimaldi köpte Plockmatic för några år sedan var hans ambition att det skulle göras lönsamt och stabilt för att därefter växa. Lönsamheten har funnits i flera år nu och med köpet av Morgana växer Plockmatic från 110 till 190 personer.

– Det visar sig också att vi har mycket liten överlappning i vår marknadsbearbetning, säger Scott Russell, som är marknadschef hos Plockmatic. Planen är att låta de båda varumärkena leva vidare var för sig. Under Print 2013 kommer vi därför att finnas både hos Neopost med Plockmatic och hos Pitney Bowes med Morgana.

Morgana blir ett helägt dotterbolag till Plockmatic vars vd, Jan Marstorp, blir chef för den nya verksamheten. Morgana fortsätter att verka från sitt kontor i Milton Keynes, Storbritannien, där vd Quen Baum behåller sin tidigare roll.

Morgana Systems är ledande inom utveckling och försäljning av efterbehandlingssystem för trycksaker och dokument. Företagets produkter säljs via egen försäljningsorganisation i Storbritannien samt genom återförsäljare i fler än 80 länder.

Plockmatic är den ledande leverantören av integrerade efterbehandlingssystem skräddarsydda för mellansegmentet inom digitalt tryck. Plockmatic tillverkar också en rad oberoende system för dokumentbearbetning och kuvertering vilka säljs genom återförsäljare och OEM-partners globalt.

Plockmatic International ingår i Grimaldi Industri Group, ett mångfacetterat Stockholmsbaserat holdingbolag.

– Förvärvet av Morgana ger oss tillgång till den produktutveckling, teknik och distributionskapacitet vi behöver för att nå fler kunder över hela världen, säger Salvatore Grimaldi, ägare och koncernchef. Jag är mycket glad över att kunna välkomna Morgana till vår koncern.

Jan Marstorp från Plockmatic tillägger:

– Under en lång tid har vi haft en enorm respekt för Morganas produkter och dess medarbetare. Tillsammans kommer dessa två innovativa företag att utveckla de tryckta applikationerna som en värdefull del av kommunikationsutbudet.

Quen Baum från Morgana säger att han är mycket glad över att bolaget förvärvas av Plockmatic, som han ser som den ideala partnern för framtiden.

– Kombinationen av dessa två företag och dess varumärken kommer att ytterligare stärka vår position på marknaden och vi kommer även att bättre kunna serva våra kunder och medarbetare, säger han. Vi ser fram emot att vara en del av Plockmatic och Grimaldi-koncernen.

PÅ BILD:
Jan Marstorp och Salvatore Grimaldi. FOTO: Hans Lindblom

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1