QPS-storformatare med vattenbaserad utomhusfärg

PUBLICERAD: 19 mars 2013
UPPDATERAD: 19 mars

Quality Print Serices (QPS) i England lanserar ett nytt printersystem RE-640HC från Nazdar Lyson på mässan Sign UK. Denna kombinerar en 64 tums piezo-bläckstråleskrivare, för både inomhus- och utomhusbruk, med en vattenbaserad färg. Printern bygger på skrivhuvud från Epson (DX7) som klarar skilda uppgifter, som canvastryck, utställningsmaterial, fotografier, utomhusposters, fordonsdekaler, tapeter och annat. Färgsystemet heter Hydrocolor och uppges vara ett miljövänligt alternativ till färger baserade på lösningsmedel, UV-härdning och latex. Den färg som används gör det möjligt att trycka på standardmaterial för utomhusbruk utan att skyddande lack eller laminat behöver läggas på i efterhand.

Läs vidare

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
FotoJet-(76)

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)