Durst Rho P10 utrustas med senaste bläcktekniken

PUBLICERAD: 8 april 2013
UPPDATERAD: 8 april

web_durst_rho_p10

Durst meddelar att de nu stoppat in sin skrivhuvudteknik Variodrop i sina Rho P10-modeller. Några av fördelarna med Variodrop är förbättrad gråskaleteknik samt ökad produktivitet, menar man.

– Vi ser en avsevärd produktivitetshöjning på upp till 25 procent för alla Rho P10-modeller, säger Michael Lackner, marknadschef på Durst. Med Variodrop i P10 250 har vi sett en produktionskapacitet på 240 kvadratmeter per timme och droppstorlekar på 15 picoliter. Dessutom ser vi förbättrad kvalitet, både för 15-picolitersutskrift och 10-picolitersutskrift, samt bättre färgrymd.

Variodrop är ett justerbart binärt läge som använder pulser för att modulera droppstorleken. Den kombinerar två elektriska pulser på ett sätt så att den andra av de två pulserna pumpar ut en exakt bläckdos till bläckdroppen innan droppen lämnar munstycket, utan att forma satelliter.

Utöver Variodrop har Durst även släppt två nya modeller – Rho 1012 och Rho 1030. Rho 1012 ger en picoliterstorlek på 12 picoliter, vilket ska göra den till först i sin klass enligt Durst. Rho 1030 är en helautomatisk flatbäddare där prestandan väger tungt. Produktionshastigheten ligger på 1000 kvadratmeter per timme.

För de användare som idag har en Rho 1000 kommer det gå att uppdatera sin maskin till Rho 1012 eller Rho 1030.

Durst säljs i Sverige av Molanders MSD.

Läs vidare

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Canon vill vara en trygg storspelare i en osäker tid

Canon gjorde strålande affärer under mässan. De sålde till exempel alla maskiner de tog med sig. För Sign&Print berättar Matteus Celinski, Sverigechef på Canon Svenska att de vill vara en trygg affärspartner även om konjunkturen skulle vända neråt.
– Det finns hopp om den grafiska industrin framåt!
DSC_4725

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg