Newspaper Club trycker din egen dagstidning

PUBLICERAD: 23 april 2013
UPPDATERAD: 23 april

Vad händer när nätentusiaster får tillgång till en tryckpress? Möjligen Newspaper Club, en tjänst med bas i Storbritannien som erbjuder användarna att  tillverka och trycka sin egen dagstidning – på papper. Den erbjuder  layoutverktyg och det är möjligt för kunder att därutöver köpa tjänster för tryck och distribution ner till ett enda exemplars upplaga – men då till ett styckpris motsvarande drygt 300 SEK. För en mindre ort eller grupp är det dock möjligt att få ett mer realistiskt alternativ: en grupp prenumeranter på 500 betalar bara 13 kronor per tidningexemplar. Beroende på storlek på upplaga och kundintresse kan Newspaper Club göra tidningar som antingen trycks i offset eller i digitalpress. Newspaper Club har redan ett antal kunder och enligt företaget, som leds av den före detta bibliotekarien Anne Ward, är verksamheten lönsam. Man uppges ha levererat över en miljon tidningar till över 20 länder. Newspaper Club beskrivs även newspaper_club_3i en artikel på tekniktidningen Wired.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg