Newspaper Club trycker din egen dagstidning

PUBLICERAD: 23 april 2013
UPPDATERAD: 23 april

Vad händer när nätentusiaster får tillgång till en tryckpress? Möjligen Newspaper Club, en tjänst med bas i Storbritannien som erbjuder användarna att  tillverka och trycka sin egen dagstidning – på papper. Den erbjuder  layoutverktyg och det är möjligt för kunder att därutöver köpa tjänster för tryck och distribution ner till ett enda exemplars upplaga – men då till ett styckpris motsvarande drygt 300 SEK. För en mindre ort eller grupp är det dock möjligt att få ett mer realistiskt alternativ: en grupp prenumeranter på 500 betalar bara 13 kronor per tidningexemplar. Beroende på storlek på upplaga och kundintresse kan Newspaper Club göra tidningar som antingen trycks i offset eller i digitalpress. Newspaper Club har redan ett antal kunder och enligt företaget, som leds av den före detta bibliotekarien Anne Ward, är verksamheten lönsam. Man uppges ha levererat över en miljon tidningar till över 20 länder. Newspaper Club beskrivs även newspaper_club_3i en artikel på tekniktidningen Wired.

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS