Propac växer hos Bong

PUBLICERAD: 29 april 2013
UPPDATERAD: 14 november

Bong släpper nu sin årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Det ser fortsatt dystert ut på den europeiska kuvertmarknaden, vilket påverkade resultatet. Men Propac-divisionen går bra.

Nettoomsättningen uppgick till 2 946 miljoner kronor (3 203). Resultatet efter skatt blev -54 miljoner kronor (-16) och påverkades av omstrukturerings-kostnader på -57 miljoner kronor (-23).

Försäljningen inom Propac såg betydligt muntrare ut. Här uppgick försäljningen till 486 miljoner kronor (507). Ett stort antal nya kunder bidrog till att försäljningen av presentförpackningar och kringprodukter för detaljhandeln ökade med 25 procent.

Enligt Bong minskade kuvertmarknaden i Europa med 8 procent, vilket ledde till ytterligare konsolidering bland tillverkarna. Under 2012 omstrukturerades Bong och ett program för kostnadsbesparingar startades i syfte att uppnå ytterligare synergier. Dessa åtgärder beräknas ge en kostnadsbesparing på 50 miljoner per år när de är helt genomförda.

För att hålla fortsatt god takt i förändringsarbetet har Bong upprättat ett handlingsprogram för åren 2013–2015. Detta treårsprogram täcker samtliga verksamhetsaspekter: fabriksstruktur, produkt- och tjänsteutveckling, marknadsföring, sortiment, organisation, etc. Under de här tre åren ska företaget bland annat utveckla nya kuvert och förpackningslösningar, förbättra service och kundstöd samt utnyttja möjligheter till korsförsäljning inom den expanderande koncernen genom att lansera ett breddat produktsortiment för en vidgad kundbas.

Man ska även utnyttja konsumenttrender inom e-handel och stora detaljhandelskedjor och fördjupa den internationella närvaron genom att komma närmare kunderna på de lokala geografiska marknaderna.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Han prisas för arbete med kompetensförsörjning

Grafiska företagen tilldelar läraren Roger Kristiansson 2023 års utbildningspris. Han får utmärkelsen för sitt engagemang för eleverna och branschens kompetensförsörjning.
Utbildning2

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R