Mimakis nya skärplotter lanseras i Europa

PUBLICERAD: 10 juni 2013
UPPDATERAD: 10 juni

Mimakis skärplotterserie CG-SRIII är uppföljare till CG-60SR och CG-100/130SRII. Den nya serien har en produktionshastighet på 70–100 centimeter per sekund, vilket är en fördubbling jämfört med tidigare modeller, menar företaget.

Skärnoggrannheten säkras med tekniken Continuous Crop Mark Detection; en kontinuerlig avkänning av 
skärmärken. Maximalt fyra skärmärken avläses automatiskt för att möjliggöra exakt konturskärning.

CG-SRIII-serien har även stöd för fjärrstyrning. Aviseringar som en färdig skärning eller felmeddelande skickas till en förinställd e-postadress. Aviseringarna inkluderar också tillgängligheten av uppdateringar för skärmaskinerna.

Vill du få en närmare titt på CG-SRIII ska du ta dig till Fespa i London, där lösningen premiärvisas.

Läs vidare

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
FotoJet-(76)

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS