Fespa: Siktar mot höjderna

PUBLICERAD: 27 juni 2013
UPPDATERAD: 27 juni

dansk_skilte

Dansk Skilte Export har premiär för ett helt nytt mässystem. Det består av grafitbelagda aluminiumsstänger, vilket samlat ger ett mycket lätt och starkt material.

– Du kan dessutom vika ihop delarna, så att en hel mässmonter får plats på en lastpall, säger Steen Lauritzen på DSE. Systemet tål belastning, så du kan hänga upp skyltar, banners etc i det. Till återförsäljarna följer också med ett cad-program, så att de kan bygga med de olika modulerna – om och om igen.

Målgrupp för system är monterbyggare och användare av storformatskrivare som behöver system för att hänga upp.

– En ställning som den höga på montern kostar drygt 10 000 kronor, så systemet är dessutom billigare än de flesta andra lösningar som finns på marknaden, säger Steen Lauritzen, som var på Fespa för att hitta återförsäljare.

DSE har också framställt ett skyltställ för iPad.

– Det är perfekt i exempelvis läkarens väntrum eller på biblioteket. iPaden skruvas fast i stället, som även har inbyggd ledningsdragning. En av våra återförsäljare i Danmark säljer 50 av de här ställen i månaden, avslutar Steen Lauritzen.

 

 

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper