Baldurssons konkursbo går till Arkitektkopia

PUBLICERAD: 8 augusti 2013
UPPDATERAD: 8 augusti

Arkitektkopia har köpt konkursade Baldursson i Göteborg, som vi hade ett reportage om i vårt juninummer. Bragi Baldursson, som är en blandning av uppfinnare och entreprenör och som drivit upp företaget under många år, får en tjänst inom Arkitektkopia i Göteborg. För Arkitektkopia, som redan tidigare haft en anläggning för produktion av storformat i Göteborg, passar det naturligtvis bra att få in ytterligare 40 miljoner kronor omsättning och väsentligt större bredd i det erbjudande som Arkitektkopias 30-tal avdelningar kan erbjuda.

– Genom förvärvet stärker vi både Arkitektkopia och Baldursson för framtiden och får en bredare kundbas som får tillgång till båda företagens produktportföljer. Samtidigt når vi en omsättning på nära 400 miljoner kronor, säger Marcus Wallin, VD på Arkitektkopia.

Läs vidare

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2