Kolla! 2013 prisar smarta doldisar

PUBLICERAD: 12 september 2013
UPPDATERAD: 12 september

Grafiska designtävlingen Kolla! 2013 har avgjorts på Astoria i Stockholm. Bakom arrangemanget står Svenska Tecknare som för 11e året arrangerar tävlingen som hyllar hantverket och sätter kreatören i centrum snarare än byrå och beställare. Tävlingen fokuserar på grafisk design, illustration och rörlig bild/ interaktiv design.

I år inkom 657 bidrag som tävlade i 15 kategorier. Bland dessa nominerades 56 bidrag, varav 14 vann guld och 16 vann silver.

– Jag tycker att Kolla! är en viktig tävling för att den uppmärksammar de duktiga hantverkarna bakom många reklambyråer och stora kampanjer. Briljanta människor som lätt kommer i skymundan vid klassiska reklamtävlingar trots att deras roll faktiskt kan ha varit avgörande, säger Anna, Kask jurymedlem för illustration.

Bland vinnarna märktes Petra Börner som vann guld i kategorin illustration/reklam med sina affischer till Systembolagets butikskampanj.

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2