Svenska Tobex bakom uppmärksammad klädkollektion

PUBLICERAD: 28 november 2013
UPPDATERAD: 14 november

torbjorn_tobex
Torbjörn Johansson, Tobex.

I november släpptes kollektionen the Erection collection av den svenska designern Martin Bergström. Kollektionen innehåller såväl skor som klänningar och har fått stor genomslagskraft internationellt, bland annat uppmärksammat av modemagasinet Vogue.

Mönstret för kollektionen är tryckt digitalt, direkt på polyester för skorna, och i siden för resten av kläderna. Det är det svenska företaget Tobex som stått för trycket.

– Den stora utmaningen i det här fallet var inte trycket, utan att hitta rätt material för att göra skor, säger Torbjörn Johansson, vd Tobex.

Det är inte första gången Tobex skapat saker för modebranschen. Företaget har också haft ett nära samarbete med Ida Sjöstedt för hennes konsumentprodukter, samt reklamvepor i bomull för modeföretaget Morris.

– Förutom att man får en helt annan kvalitet i slutprodukten, så är den stora vinnaren miljön genom att trycka på tyg jämfört med ex vinyl, säger Torbjörn Johansson, vd Tobex.

Torbjörn kommer också den 6 februari att föreläsa om sina erfarenheter på Digitalt textilprint. Där han också får sällskap av dr. prof Marc van Parys, Unitex och Andreas Skantze, Big image systems, m fl.

Läs mer och boka din plats på konferensen här.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg