Examen för YH-Produktionsledare i Sunne

PUBLICERAD: 11 december 2013
UPPDATERAD: 14 november

prodledare_sunne_2013

Fredagen den 13 december tar 12 studenter examen från yrkeshögskoleutbildningen Produktionsledare förpackningsindustrin på Broby Grafiska i Sunne. Minst fyra har jobb innan examen.

– Det allt större produktutbudet ökar förpackningsmarknaden, säger Tommy Nilsson, utbildningsansvarig för Produktionsledare. Miljö och ekonomiska aspekter sätter fokus på material- och teknikutveckling.

Allt fler materialkvaliteter tas fram både vad gäller fiberbaserat- och plastmaterial som ger stora möjligheter till nya förpackningslösningar. Allt fler tekniker används inom förpackningsmarknaden med revolutionerande tekniksa lösningar. För de studenter som är flexibla och vill ha utmaningar finns alla karriärsmöjligheter i branschen.

Produktionsledare förpackningsindustrin är en 1,5-årig yrkeshögskoleutbildning som är utvecklade utifrån branschens behov. En tredjedel av utbildningen är praktik ute på företag. De studerande har då möjlighet att praktisera sina kunskaper men också visa upp sina kompetenser och bygga sitt eget nätverk, vilket ofta leder till jobb. Nu väntar arbete inom den grafiska industrin.

Det finns en stor efterfrågan nationellt och internationellt på produktionsledare inom förpackningsindustrin. Det är stora pensionsavgångar inom de närmaste åren och branschen växer.

Läs vidare

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

För få utbildas – "Läget börjar bli kritiskt"

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar.
0023_210921

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)