Instegsmodell för digitalt textilprint

PUBLICERAD: 11 december 2013
UPPDATERAD: 11 december

surecolor_sc_f7100

Surecolor SC-F7100 är Epsons senaste 64-tums färgsublimeringsskrivare. Den efterföljer SC-F7000-modellen och är resultatet av en efterfrågan från kunder om en maskin för små och medelstora jobb.

Några av de nya funktionerna är en ny automatisk upptagningsenhet, ny fixeringsvärmare samt ett torksystem som tillval. Den nya upptagningsrullen ska ha fått en bättre spänningsreglering, vilket enligt Epson ska ge minskat behov av underhåll.

Maskinen använder Epsons Ultrachrome DS-bläck. Skrivaren fungerar tillsammans med transfermedia från alla stora tillverkare samt många olika material med polyesterbeläggning, inklusive textilier, kläder och hårda material som spånskiva, metall och plast.

Utskriftshastigheten är på upp till ca 58 kvadratmeter per timme eller 30 kvadratmeter per timme i produktionsläge, kombinerat med bläckpatroner på 1,5 liter och bläckpåsar på 1 liter (1,08 kg).

Med skrivaren medföljer programvarupaket Sublimation Edition RIP, skapat för Epson av ErgoSoft.

Surecolor SC-F7100 finns tillgänglig från januari 2014. Priset är ej fastställt.

 

Läs vidare

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
FotoJet-(76)

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke