Programmet klart för Digitalt textilprint

PUBLICERAD: 16 januari 2014
UPPDATERAD: 14 november

digitex

Den 6 februari går konferensen Digitalt textilprint av stapeln, och nu är programmet färdigställt. Konferensen täcker områden som affärsmodeller, tekniker från små till riktigt stora format samt färghantering och material. Programmet bjuder också på talare från både svenska marknaden och andra hörn av norra Europa.

– Det är kul att kunna erbjuda erfarenheter från andra länder, säger Johan Pettersson, projektledare för konferensen Digitalt textilprint. Vi kommer bland annat ha ett föredrag från en av Europas mest framstående forskare inom textilprint, Marc van Parys. Hans hemmamarknad i Belgien har många likheter med den svenska marknaden.

– Digitalt tryck på textil har vuxit sig stort i Europa och kommer allt mer även i Sverige. I takt med den tekniska utvecklingen, både i kvalitet och hastighet, har intresset och efterfrågan ökat. Prisbilden på maskinerna har också blivit en helt annan än för bara några år sedan, därför gör vi nu den här konferensen, säger Johan Pettersson.

– Konferensen vänder sig till alla aktörer inom den grafiska branschen. Jag förväntar mig att besökarna ska återvända från konferensen fulla med kunskap, både om teknik och nya applikationsområden, så att de ska kunna applicera den i sin verksamhet redan dagen efter, säger Johan Pettersson.

Från Vogue till digitalt textilprint
Konferensen kommer bland annat att beröra textildesign och möjligheterna med digitalt tryck. Martin Bergström är en av Sveriges just nu mest uppmärksammade konstnärer och designers. Han kommer berätta om hans erfarenheter av textilprint, och kommer kunna ge en insyn i beställarens krav och önskemål.

Teknik och resultat för olika format
Det är stor skillnad mellan att trycka t-tröjor och stor reklamskyltning. Det krävs olika kompetens och framförallt olika sorters teknik. På konferensen kommer tre olika talare tala om teknik och erfarenheter för olika storlekar och format.

– Förra året såldes det profilreklam på kläder för 5,2 miljarder kronor bara i Sverige. Det är en större siffra än hela tv-reklamdelen i Sverige under samma period, säger Johan Pettersson. Vi kommer att ta upp direct to garment-teknik på konferensen.

För de riktigt stora formaten kommer Andreas Skantze att berätta om sina erfarenheter med samarbeten på Broadway, och reklamjobb med bland annat Nike.

Torbjörn Johansson från företaget Tobex kommer också berätta om sina erfarenhet av digitalt textilprint som tagit honom ända till Fespas Hall of Fame.

Konferensen Digitalt textilprint hålls på Kistamässan den 6 februari.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper