UPM stänger pappersbruk

Papperstillverkaren UPM har beslutat sig för att permanent stänga finpappersbruket Docelles i Frankrike. Stängningen är ett led i en större plan som syftar till att justera kapaciteten på grafiskt papper.

När produktionen i Docelles stoppar i slutet av januari i år kommer pappersleverantören att ha reducerat sin finpapperskapacitete med 160 000 ton. Åtgärden belastar företaget med cirka 25 miljoner euro.

Tags: , , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Fördjupar strategiskt samarbete inom skärning

ACG Nyström blir exklusiv leverantör av Eastman Machine Companys automatiserade linje av skärmaskiner i Skandinavien, Baltikum och Ukraina. Det innebär att det svenska företaget kommer att fungera som ett nav för import av utrustning, delar och förbrukningsvaror, vilket ska resultera i kortare ledtider och direkta leveranser.

Publicerat av: 

Designtävling: ”Jag ville skapa något oväntat”

Printpower Awards är tävlingen för elever från Sveriges ledande design- och konstskolor. Tävlingen anordnas av Grafiska företagen och Fespa-föreningen sedan över 20 år tillbaka, och går ut på att plocka fram den bästa printidén utifrån ett specifikt tema. En av vinnarna blev Agnes Dalunde, vars provokativa design föll juryn i smaken.

Publicerat av: