Broby Grafiska utmanade AP-Tec Pack

PUBLICERAD: 28 januari 2014
UPPDATERAD: 14 november

arctic_paper_broby

Som en del i Arctic Paper Grycksbos utvecklingsarbete av förpackningsmaterial gjordes ett designprojekt tillsammans med andra årskursens designelever vid Broby Grafiska.

Projektuppgiften var att skapa en förpackning för ett kosmetikakit genom att använda AP-Tec Pack i 250 gram. Vid utformningen skulle eleverna utmana materialet för att se vad det klarar med avseende på design och tryckbarhet, och därmed attraktion i butikshyllan. För att ge uppgiften en extra dimension skulle eleverna ha begreppet ”Natural Personal Care” i åtanke.

– När vi kände att vi hade kommit tillräckligt långt i vårt utvecklingsarbete av vår AP-Tec Pack dök idén om ett designprojekt med Broby Grafiska upp, berättar Jaana Ahlroos, produktchef för Arctic Papers bestrukna sortiment. Skolan är välkänd för sin utbildning i förpackningsdesign varför det kändes logiskt att testa vår finkartong i ett designprojekt tillsammans med elever från Broby Grafiska.

– Studenterna hade stor frihet att välja en sminkprodukt och skapa en attraktiv förpackning samtidigt som materialet även skulle utmanas fysiskt, berättar Mats Olsson, lärare i förpackningsdesign vid Broby Grafiska. Förpackningarna utformades i programvaran Artios CAD från Esko och printades antingen i en UV-skrivare eller i en laserskrivare. Därefter skars förpackningsämnena ut i skärbordet Kongsberg XL20 skärbord och sattes ihop manuellt, i vissa fall med lim och i andra fall utan.

Läs vidare

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell

Hon blir ny vice vd på Just Nu

Tryckerikedjan hämtar sin nya vice vd internt.
just-nu-3

Senaste nytt

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon visade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell