Bong tog guldet på Guldnyckeln

PUBLICERAD: 20 mars 2014
UPPDATERAD: 14 november

Elin Lindecrantz, låg

Bong, låg

I fjol tog Borås reklambyrå Mecka guld med sin lösning för Borås skolor.
I år var de på scenen igen – den här gången med uppdragsgivaren Bong.
I centrum stod AD Elin Lindecrantz, som även fick priset för årets AD – för den kampanj hon gjort för Bong.

 

 

Kuverthistoria på liv och död

Uppdragsgivare: Bong

Byrå: Mecka

Arbetsgrupp:
Projektledare: Anders Kåpe
AD: Elin Lindecrantz
Copy: Martin Rynvik
Webbutvecklare: Andreas Gotfredsen
Originalare: Håkan Wendin
Produktionsledare: Klas Frick
Fotograf: Superstudio
Senior Sales Account Manager: Henrik Wahlgren, Bong Sverige AB

Sammanfattning:
Kreatörer på reklambyråer i Sverige tycker ofta att kuvertet är en ganska tråkig produkt. Nuförtiden fokuserar man ofta på digitala lösningar för sina idéer. I den kreativa fasen glöms kuvertet ofta bort. Kuvertföretaget Bong ville påminna om kuvertets förmåga att agera budbärare och väcka känslor. Genom att leda dem till en plats där kuvertet fick vara i fokus skulle fler uppmärksamma de speciallösningar som kuvertföretaget Bong kan erbjuda. Så vi lät kuvertet berätta en historia. Om kreatören själv. Genom 12 specialdesignade kuvert gjorde vi kuvertet till hjälten i historien om reklamarens liv. Utskicket ledde mottagaren vidare till en kampanjwebb med ytterligare inspiration och produktfakta. Resultat: 700 personer fick utskicket. Målsättningen var 500 unika besök på kampanjsajten inom en månad. Inom tre veckor hade sajten haft 1035 besök av 833 unika besökare. 67 % över vår målsättning. 20 % av besökarna kom genom sociala hänvisningar.

 

 

Läs vidare

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier  som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.
F4725B8D-C27F-464C-A8DD-2F9F1652B6E6

Sign&Print-mässan har öppnat

2023 års upplaga av Sign&Print Scandinavia har nu slagit upp portarna. Under tre späckade mässdagar bjuds det på ett pärlband av produktlanseringar, intresseväckande seminarier och dessutom ska Sveriges bästa wrappare koras.
Fasad+flaggor2_S&P2023

"Roligt att få höra hur det går för våra medlemmar"

Fespa Swedens ordförande tycker att Sign & Print Scandinavia är ett sätt att både träffa medlemmar – och potentiella nya sådana. Föreningen framhåller också de personliga mötena som viktiga för att sprida kunskaper mellan branschkollegor.
Johan-Höckert-Fespa

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8