Premiär för InPrint

PUBLICERAD: 10 april 2014
UPPDATERAD: 14 november


IMG_263710 000 personer hittade till Inprint, när den här nya, nischade mässan hölls för första gången. Inprint antyder att det handlade om trycksaker som var en del av något annat. Här handlade det till exempel om tryck på industriella produkter, på kakelplattor och liknande. Eftersom många av utställarna tidigare hade hoppat av Ipex, så hade de pengar reserverade för att lägga på en mässa.

Canon var den utställare som hade satsat mest, genom att fylla sin monter med många lösningar som speciellt var anpassade för industriella tillämpningar.

 

En del av något annat

InPrint hölls som en del av Hannovermässan, som är Europas största industrimässa, med hallar fyllda av automation och industriella lösningar. Det var också många av besökarna som inte var registrerade för Inprint, men ändå passade på att besöka den hallen, när de ändå var på Hannovermässan. Besökarna registrerades i varje hall och därför vet man hur många av de över 100 000 mässbesökarna som kom till Inprint.

Tryck som en del av andra industriella processer är mycket intressant. Man märkte dock att hjärnan bakom arrangemanget, Frasier Chesterman, har en bakgrund som tidigare chef för Fespa. Här fanns inga av de dokumentlösningar som exempelvis trycker manualer till bilar eller kylskåp, i anslutning till monteringen. Det handlade bara om inkjet och screentryck.

Inom det området hade mässan å andra sidan lyckats få bredd redan från sin späda premiär. Och samtal med utställare gjorde det klart att den här mässan är här för att stanna.

IMG_2657

Tre möjliggörare av Inprint: Håkan Gershagen, Stephen Brooks och Frasier Chesterman.

 

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg