Nytt Xeikon Café om innovationer inom förpackningar

PUBLICERAD: 22 april 2014
UPPDATERAD: 22 april

Nästa upplaga av eventet Xeikon Café hålls den 20-22 maj. Då handlar det om hur digital teknik kan bidra till utvecklingen inom förpacknings- och etikettryck.

På tredagarseventet erbjuder Xeikon och deras Aura-partners flera föredrag, workshops och diskussioner på temat.

– Digitaltrycket är svaret på många av dagens utmaningar som tryckerier och konverterare står inför, säger Filip Weymans, chef för affärsområdet etiketter och förpackningar hos Xeikon. Men att integrera en digitalpress i ett annars traditionellt arbetsflöde är en sak. Att synkronisera alla processer och maskiner så att resultatet blir lika bra, eller bättre, än traditionella metoder med förbättrade vinstmarginaler är en helt annan sak.

Xeikon har under dagarna tagit fasta på fyra applikationer som behandlas: Falskartong, självhäftande, värmetransfer och IML-etiketter (in-mold labeling). Bland annat visar man flera led i produktionsflödena för respektive område, som jobbförberedelse, produktion och efterbehandling.

Här kan du registrera dig till nästa Xeikon Café

 

 

Läs vidare

Antalis stärker på den baltiska marknaden

Antalis som är verksamma inom bland annat förpackning, visuell/grafisk kommunikation och kontorsvaror fortsätter att expandera internationellt. Det franska företaget förvärvar nu Pakella med bas i Litauen, en ledande aktör inom distribution av industri- och livsmedelsemballage i Lettland, Litauen och Estland.
Herve-Poncin-Chief-Executive-Officer-of-Antalis

Han satsar 100 miljoner kronor på ny etikettproduktion

I det lilla samhället Kattarp, drygt en mil norr om Helsingborg, händer något märkligt. På en idyllisk lantbruksgård byggs en helt ny etikettproducerande verksamhet, helt från scratch, och stora pengar satsas.
sten

Mångsidig skärmaskin med fyra olika verktyg

Intec har lanserat en ny digital skärmaskin som ska kunna klara av såväl kiss cut-skärning av etiketter som tjockare räfflat förpackningsmaterial och allt däremellan.
Pack-shots

Åtta45 satsar på kinesisk laminator

När Åtta45 i Stockholm bytte ut sin ålderdomliga laminator hittade de en lösning från mittens rike. Med den kinesiska maskinen har de fått en snabb arbetshäst för stora volymer.
1-Åtta45

Senaste nytt

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2