Nytt Xeikon Café om innovationer inom förpackningar

PUBLICERAD: 22 april 2014
UPPDATERAD: 22 april

Nästa upplaga av eventet Xeikon Café hålls den 20-22 maj. Då handlar det om hur digital teknik kan bidra till utvecklingen inom förpacknings- och etikettryck.

På tredagarseventet erbjuder Xeikon och deras Aura-partners flera föredrag, workshops och diskussioner på temat.

– Digitaltrycket är svaret på många av dagens utmaningar som tryckerier och konverterare står inför, säger Filip Weymans, chef för affärsområdet etiketter och förpackningar hos Xeikon. Men att integrera en digitalpress i ett annars traditionellt arbetsflöde är en sak. Att synkronisera alla processer och maskiner så att resultatet blir lika bra, eller bättre, än traditionella metoder med förbättrade vinstmarginaler är en helt annan sak.

Xeikon har under dagarna tagit fasta på fyra applikationer som behandlas: Falskartong, självhäftande, värmetransfer och IML-etiketter (in-mold labeling). Bland annat visar man flera led i produktionsflödena för respektive område, som jobbförberedelse, produktion och efterbehandling.

Här kan du registrera dig till nästa Xeikon Café

 

 

Läs vidare

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959