HP släpper latexskrivare för mindre behov

PUBLICERAD: 24 april 2014
UPPDATERAD: 24 april

hp_latex_330

HP lanserar nu en ny latexskrivarserie med namnet HP Latex 300. Serien är framtagen särskilt för små och medelstora grafiska tjänsteleverantörer.

300-serien består av tre modeller, 310, 330 och 360. 310-modellen är en instegsmaskin på 54 tum, eller 137 centimeter. Detta är en kompakt, frontmatad lösning. 330-maskinen har en utskriftsbredd på 64 tum, eller 160 centimeter med en utskriftshastighet på 50 kvadratmeter per timme. Den största modellen i serien, 360, har även den en utskriftsbredd på 160 centimeter, men här ligger utskriftshastigheten på 91 kvadratmeter per timme. Modellen har även en bläckuppsamlare för porösa substrat samt automatisk registrering för utskrift av dubbelsidiga bannrar.

Enligt HP har små och medelstora trycksaksleverantörer traditionellt använt eco-solvent-maskiner för utomhusjobb. Tekniken ger lägnre leveranstider och begränsar applikationsutbudet, menar man.

– Mindre trycksaksleverantörer står inför utmaningar att både erbjuda fler applikationer och samtidigt dra ner på kostnaderna, säger Stephen Nigro, chef för affärsområdet Graphics and Inkjet Solutions på HP. Med den nya 300-serien hörsammar vi dessa utmaningar.

Läs vidare

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Agfa klättrar högre med nya Anapurnan

Ett betydande steg framåt när det gäller både hastighet och utskriftskvalitet. Så beskriver Agfa den nästa generationen av storformatshybriden Anapurna som visas under Fespa.
Anapurna-H3200 webb

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Agfa och EFI inleder samarbete: "En milstolpe"

Agfa och EFI meddelar att de ingått ett strategiskt partnerskap. Genom att samarbeta ska de två jättarna inom inkjet kunna dra fördel av varandras spetskompetenser samt driva utveckling och innovation.
EFI Agfa 2

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland