Arifiq och Agfa Graphics i samarbete

Carina Karlsson, vd, Arifiq.

Carina Karlsson, vd, Arifiq.

Arifiq Development och Agfa Graphics Sverige har inlett ett samarbete i syfte att integrera Arifiqs lösning för prisberäkning och jobbplanering med Agfa Graphics programvaror.

Agfa Graphics tog för några månader sedan kontakt med Arifiq Development och man fann snabbt att Agfas system Apogee Prepress, som redan används av en stor del av Sveriges tryckerier, och Arifiq fungerar utmärkt väl ihop.

Genom att Arifiq automatiskt skickar filer direkt in i Apogee Prepress, får tryckeriet ett sömlöst och automatiserat flöde från prisberäkning, offert, produktionsberedning och order direkt över till prepress och produktion, menar de båda företagen.

– Eftersom både vi och Agfa Graphics sätter användaren i fokus, fann vi varandra väldigt snabbt, säger Carina Karlsson, vd på Arifiq. När kundens behov kommer först blir det självklart att utgå ifrån enkelhet, effektivitet och tillförlitlighet. Det är förenande kärnvärden för båda våra system.

– Vi delar samma vision om att tryckeribranschen behöver öppna upp sig och anpassa sig till tidens krav på tillgänglighet, snabbhet och säkerhet. Affärer görs i ett rasande tempo och då gäller det att vara tillgänglig och arbeta snabbt, säger Björn Allskog, försäljningschef Sverige/Norge på Agfa Graphics.

Efter en kortare period av pilotdrift räknar Arifiq Development och Agfa Graphics med att kunna erbjuda lösningen för tryckerier i Norden.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *