Metamorfos – succé på Konstfack

De tre vinnarna, fr v Kristofer Gullard Lindgren, Beckmans, Mimmi Eriksson, Broby Grafiska samt Anna Dormer Volgsten, Beckmans, framför sina respektive verk.

De tre vinnarna, fr v Kristofer Gullard Lindgren, Beckmans, Miriam Nicole Zirignon, Beckmans, samt Anna Dormer Volgsten, Beckmans, framför sina respektive verk.

För fjortonde året har FESPA Sweden genomfört sin design- och screentryckstävling för studenter vid landets ledande designutbildningar. I årets tävling producerade studenter från Beckmans Designhögskola, Berghs School of Communication, Broby Grafiska, Forsbergs Skola, Grafiska Institutet Stockholm, HDK Göteborg, Högskolan Dalarna, Konstfack och Xenter Botkyrka,inte mindre än 101 bidrag.

Juryn hade ett hårt, men inspirerande jobb att välja ut de bästa verken som skapats utifrån årets tema – Metamorfos. Ordet beskrivs som ett begrepp från myt och saga där förvandling sker av en människa till djur, en växt, kanske en himlakropp. Metamorfosen har alltid varit ett tacksamt ämne för författare och bildkonstnärer och detta bekräftades på ett utmärkt sätt av designstudenternas utställning.

Årets vernissage ägde rum i Vita Havet på Konstfack, en miljö som utgjorde en perfekt bakgrund till de ofta intensiva färgupplevelser som screentrycket kan skapa.

Domargruppen bestod av Nina Beckman, Gustav Granström, Helena Leach, Lars Liljendahl och Johan Soovéer. Efter hårt bedömningsarbete enades gruppen om de tio bästa verken och bland dessa valdes de tre bästa.

Som klar etta placerade sig Beckmanstudenten Kristofer Gullard Lindgren med sin bild “Vanitas”. Diplom överlämnades av Johan Soovéer och en imponerande och imponerad publik myllrade kring de 101 konstverken.

Publicerat av: 

Dela artikeln

0 kommentarer till “Metamorfos – succé på Konstfack”
 1. Sofia skriver:

  Vinnare av hela tävlingen var Miriam Nicole Zirignon, student på Beckmans Designhögskola.

 2. Anna skriver:

  Det är även Miriam Nicole Zirignon, Beckmans, som är tjejen i mitten på bilden, inte Mimmi Eriksson.

  1. Mattias Kristiansson skriver:

   Ursäkta det sena svaret på din kommentar, Anna. Jag har nu åtgärdat namnet i bildtexten. Tack för påpekandet!
   /Mattias Kristiansson (nyhetsred)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Första nordiska grafiska Corona rapporten

Danska grafiska organisationen Grakom (ej att förväxla med svenska Grafkom) presenterar de första siffrorna över hur medlemmarna har drabbats av Corona. I korthet kan sägas att de tappat en tredjedel av omsättningen under andra kvartalet. Skillnaderna är dock betydande. Medan leverantörer talar om närmast stillastående maskinförsäljning och promotionföretagen haft det mycket tufft, så har etikettillverkarna […]

Publicerat av: 

Fespa flyttar till Holland

Fespamässan flyttas än en gång. Fespa har haft ett besvärligt år. Först tvingades man ställa in årets mässa i Madrid, på grund av Corona. Sedan flyttade man mässan till oktober i år, då det bedömdes att det skulle vara säkrare. Fortfarande i Madrid. Nu har ett nytt beslut fattats. Nästa Fespamässa blir 9-12 mars 2021 […]

Publicerat av: