Metamorfos – succé på Konstfack

De tre vinnarna, fr v Kristofer Gullard Lindgren, Beckmans, Mimmi Eriksson, Broby Grafiska samt Anna Dormer Volgsten, Beckmans, framför sina respektive verk.

De tre vinnarna, fr v Kristofer Gullard Lindgren, Beckmans, Miriam Nicole Zirignon, Beckmans, samt Anna Dormer Volgsten, Beckmans, framför sina respektive verk.

För fjortonde året har FESPA Sweden genomfört sin design- och screentryckstävling för studenter vid landets ledande designutbildningar. I årets tävling producerade studenter från Beckmans Designhögskola, Berghs School of Communication, Broby Grafiska, Forsbergs Skola, Grafiska Institutet Stockholm, HDK Göteborg, Högskolan Dalarna, Konstfack och Xenter Botkyrka,inte mindre än 101 bidrag.

Juryn hade ett hårt, men inspirerande jobb att välja ut de bästa verken som skapats utifrån årets tema – Metamorfos. Ordet beskrivs som ett begrepp från myt och saga där förvandling sker av en människa till djur, en växt, kanske en himlakropp. Metamorfosen har alltid varit ett tacksamt ämne för författare och bildkonstnärer och detta bekräftades på ett utmärkt sätt av designstudenternas utställning.

Årets vernissage ägde rum i Vita Havet på Konstfack, en miljö som utgjorde en perfekt bakgrund till de ofta intensiva färgupplevelser som screentrycket kan skapa.

Domargruppen bestod av Nina Beckman, Gustav Granström, Helena Leach, Lars Liljendahl och Johan Soovéer. Efter hårt bedömningsarbete enades gruppen om de tio bästa verken och bland dessa valdes de tre bästa.

Som klar etta placerade sig Beckmanstudenten Kristofer Gullard Lindgren med sin bild “Vanitas”. Diplom överlämnades av Johan Soovéer och en imponerande och imponerad publik myllrade kring de 101 konstverken.

Publicerat av: 

Dela artikeln

0 kommentarer till “Metamorfos – succé på Konstfack”
 1. Sofia skriver:

  Vinnare av hela tävlingen var Miriam Nicole Zirignon, student på Beckmans Designhögskola.

 2. Anna skriver:

  Det är även Miriam Nicole Zirignon, Beckmans, som är tjejen i mitten på bilden, inte Mimmi Eriksson.

  1. Mattias Kristiansson skriver:

   Ursäkta det sena svaret på din kommentar, Anna. Jag har nu åtgärdat namnet i bildtexten. Tack för påpekandet!
   /Mattias Kristiansson (nyhetsred)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


De går grönt med polyestermaterial för digitaltryck

A.Berger Textiles har en lång historia, men från 1980-talet har företaget lagt fokus på polyestertextilier och en egen teknik att bestryka dem för digitaltryck. På Fespa la de ett extra fokus på polyestermaterial av återvunnen pet och sitt periodiska system som ska förenkla för kunder att beställa produkter i sortimentet.

Publicerat av: 

Bildspel: Andra dagen på Fespa

Efter en relativt lugn start på Fespa Global Print Expo så blev den andra dagen betydligt mer fartfylld med fler besökare i gångarna och montrarna. Såväl utställare som besökare vittnade om positiva tongångar och framtidstro efter en tuff tid under pandemin. Fespa-mässan pågår till fredag den 15 oktober.

Publicerat av: