Metamorfos - succé på Konstfack

PUBLICERAD: 8 maj 2014
UPPDATERAD: 14 november

För fjortonde året har FESPA Sweden genomfört sin design- och screentryckstävling för studenter vid landets ledande designutbildningar. I årets tävling producerade studenter från Beckmans Designhögskola, Berghs School of Communication, Broby Grafiska, Forsbergs Skola, Grafiska Institutet Stockholm, HDK Göteborg, Högskolan Dalarna, Konstfack och Xenter Botkyrka,inte mindre än 101 bidrag.

Juryn hade ett hårt, men inspirerande jobb att välja ut de bästa verken som skapats utifrån årets tema – Metamorfos. Ordet beskrivs som ett begrepp från myt och saga där förvandling sker av en människa till djur, en växt, kanske en himlakropp. Metamorfosen har alltid varit ett tacksamt ämne för författare och bildkonstnärer och detta bekräftades på ett utmärkt sätt av designstudenternas utställning.

Årets vernissage ägde rum i Vita Havet på Konstfack, en miljö som utgjorde en perfekt bakgrund till de ofta intensiva färgupplevelser som screentrycket kan skapa.

Domargruppen bestod av Nina Beckman, Gustav Granström, Helena Leach, Lars Liljendahl och Johan Soovéer. Efter hårt bedömningsarbete enades gruppen om de tio bästa verken och bland dessa valdes de tre bästa.

Som klar etta placerade sig Beckmanstudenten Kristofer Gullard Lindgren med sin bild ”Vanitas”. Diplom överlämnades av Johan Soovéer och en imponerande och imponerad publik myllrade kring de 101 konstverken.

Läs vidare

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Ger en vink om spännande nyhet

Hållbara produkter och premiärvisningar utlovas hos Vink Essåplast under mässan. Ett företag som säljer plasthalvfabrikat så som skivor, folier, rör och stänger samt kompositskivor.
Johan Söderberg webb

Grönt mässmaterial på display

Det finska familjeföretaget Happy Print kommer till Kistamässan och Sign&Print Scandinavia för att visa sitt utbud av marknadsförings-, mäss- och displaymaterial.
Happy print kollage

Smart verktyg för enkla beställningar

”Att sälja kommersiella trycksaker kan inte vara enklare.” Så beskriver Lasertryck sin Web2Print-lösning Whitelabel som visas på Sign&Print-mässan i september.
SPG

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8