SwissQprint blir dubbelt så snabba

PUBLICERAD: 20 maj 2014
UPPDATERAD: 20 maj
DSC_0078
Lars Nikolajsen och Christian Moltrup från Swissqprint.

Fespa: SwissQprint är en schweizisk tillverkare av storformatsmaskiner. De vet att de aldrig kan konkurrera på pris och därför lägger de istället stor energi på att erbjuda lösningar som skapar stora värden för användarna.

– Det handlar om att alla maskiner ska vara ständigt möjliga att uppdatera när nya funktioner tillkommer. Det handlar också om att öka värdet på det som tillverkas, säger Lars Nikolajsen från Nize Equipment, som är återförsäljare i Skandinavien.DSC_0085

På mässan visade SwissQprint hur man nu kan trycka tredimensionellt med företagets maskiner.

– Du trycker först på de fyra färgerna och täckvitt på ena sidan av en helt vanlig plexiglasskiva. Sedan vänder du skivan och trycker den på framsidan med en partiell klarlack. Eftersom vi har så stor precision i vårt tryck kan vi få lacken att lägga sig exakt så att vi får fram de speciella effekter som vi eftersträvar för att ge djupet i bilden, säger Lars Nikolajsen.

– Programvaran kan beställas av våra kunder. Om de inte har funktionen att trycka klarlack, så kan vi extrautrusta deras existerande maskiner med den möjligheten.

Snabbare och bättre
En tydlig trend bland kunderna är att de vill kunna trycka snabbare och med högre kvalitet. SwissQprint skrällde rejält på mässan genom att helt enkelt dubbla hastigheten, så att de nu producerar 200 kvm/timme i sin Nyala 2. Den tryckbara ytan på det stora bordet har också utökats, så att maskinen nu kan trycka plattor som är 2 x 3,2 meter stora.

 

 

 

 

Läs vidare

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Direct Color Systems visar LED-printers på Fespa

Direct Color Systems ska demonstrera sina LED-printers på Fespa. Flatbädden UV-44 DTS släpptes förra året och är en mångsidig printer i mellanformat.
3_4View2_3846-1536x1119

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Zone Systems levererar 50-talsskyltar till tunnelbanestation

Zone Systems i Vadstena fick jobbet att tillverka skyltar i 1950-talsstil när tunnelbanestationen Hötorget i Stockholm restaureras till sitt ursprungsuppförande.
zone-systems

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland