Agfa kör fortare, med lägre förbrukning

PUBLICERAD: 22 maj 2014
UPPDATERAD: 22 maj
Peter Fjellström
Peter Fjellström

– Med nya Anapurna M2050i erbjuder Agfa en UV-maskin som kostar under 1,5 miljon men ändå kan producera över 100 kvm i timmen, berättar Peter Fjellström från Agfa Norden. 2050 står för 205 cm bredd och bokstaven i står för generation i, med Konica Minoltas nya generation 1024i huvuden.

– Med den här maskinen kan vi både köra fortare och med en låg förbrukning. Du har cmyk, light cyan och light magenta samt täckvitt.

– M2050i har ett fullfjädrat hybridsystem, där du snabbt byter mellan att trycka med rulle eller lägga styva material på bord. Intressant är också att allt ingår i priset, till och med vår Asanti rip, installation och utbildning.

Agfa M20501 lämpar sig för både inom- och utomhusbruk.

Läs vidare

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Graphic Profile: ”Nu är vi med bland de större drakarna”

Graphic Profile i Motala har flyttat till större lokaler och investerat i två skärbord och en planprinter. Den kraftigt förstärkta kapaciteten gör att de kan utmana större konkurrenter om jobben.
– Zündborden är själen i verksamheten där allting passerar, säger Tom Jacobsson, vd och delägare.
GP1

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS