Roland DG är hemlighetsfulla

PUBLICERAD: 4 juni 2014
UPPDATERAD: 4 juni

Roland DG Versa

På Fespa visade Roland DG ett antal skrivare som var försedda med två av varje färgkassett. Därmed kan man byta färg medan maskinen arbetar vidare. Ur kvalitetssynpunkt är det värdefullt att inte behöva stoppa mitt i en bild och byta färg. Därutöver finns givetvis produktivitetsaspekten. Sätter man in en ny rulle material och vill att maskinen ska producera ensam under kvällen, då är det givetvis förargligt om allt stannar för att färgen är slut.

Rolands nyhet på mässan var – och förblev – en väl förborgad hemlighet. Efterträdaren till Versaart RE-640 visades, men inga detaljer såsom pris eller namn avslöjades. Det enda som gick att få veta, var att maskinen kör med 1,6 meter brett material och att det är tänkt för posterproduktion.

– Det var en preview på något som vi lanserar i en nära framtid. Mer kan jag inte avslöja, säger Thor Johansen från Roland DG.

 

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)