AGI övertar utgivningen av Cap & Design

PUBLICERAD: 1 juli 2014
UPPDATERAD: 14 november

capdesign-crop2

Den 1 juli 2014 tog AGI Publishing House över utgivningen av Cap & Design från IDG.

Tidningarna AGI och Cap & Design följdes tätt åt i början. Cap & Design beskrev formgivningen och AGI den grafiska produktionen. När formgivningen sedan breddades med många nya medier, växte tidningarna ifrån varandra.

– De ska fortsätta att utvecklas var för sig, säger AGIs publisher Peter Ollén. Medan AGI har sitt fokus på tryckta medier så ska Cap & Design beskriva formgivningen till alla medier.

– Vi ska vara väldigt rädda om det förtroende som Cap & Design har hos sina läsare. Därför ska vi inte ta bort någonting. Däremot vill vi gärna sprida AGIs kunnande kring medieteknik, så att Cap & Design även kan handla om teknik- och materialval för tryck, storformat och digital signage. Vi vill också tillföra AGIs kunskap om produktion av direktreklam i tryckt och digital form.

– På samma sätt hoppas vi att Cap & Designs redaktionella kunskap kan komma AGIs läsare mer till del med gemensamma temanummer, seminarier och awards. Helt klart kommer samarbetet också att styrka oss i planeringen av Sign & Print mässan, som hålls i Kista i februari 2015.

– Från 2015 kommer vi att utöka antalet utgåvor av Cap & Design med 33 procent. Redan i år kommer vi dock att utöka antalet sidor. Antalet grafiska formgivare är i dag fler än någonsin, så det finns all anledning att satsa inom det här området, säger Peter Ollén.

– Vi är glada över den här affären. Det var viktigt för oss att hitta en ägare som långsiktigt vill satsa på tidningen. Med AGI som ny hemmahamn är detta garanterat. IDG kommer fortsatt att driva eventet Inhousedagen och närmast står Inhousedagen Stockholm i september på agendan, säger Christer Björkin, VD IDG.

 

Christer Björkin Peter Ollén

VD, IDG VD, AGI

AGI Publishing House AB är ett medarbetarägt förlag som ligger i Malmö. Förlaget ger ut tidningen AGI Grafiskt Forum och webbsajten 3dp.se, för professionella användare av 3d-skrivare. I Norge ger förlaget ut AGI Norsk Grafisk Tidskrift. Dessutom produceras tekniska artiklar till danska och finska tidningar. AGI arrangerar Sign & Print mässorna i Sverige, Norge och Danmark. AGI är också huvudägare i Fridtjuv – en sajt där skolorna för en fast månatlig kostnad får tillgång till alla läromedel i digital form.

 

 

 

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449