Müller Martini tar storslam

PUBLICERAD: 6 augusti 2014
UPPDATERAD: 14 november
John Jansen, Nordenchef för Müller Martini.
John Jansen, Nordenchef för Müller Martini.

Heidelberg lägger ner sin tillverkning av sadelhäftar och limbindare (Eurobinder och Stitchmaster). Hela fabriken i Leipzig stänger. Samtidigt skriver de ett avtal med Müller Martini, som övertar all service på befintliga maskiner. Nu överflyttas reservdelslager och somliga anställda. Heidelberg räknar med att allt är överflyttat innan utgången av 2014.

– Vi kommer att göra allt för att överföra kunskapen till vår organisation. Vi vill förse Heidelbergs kunder med en tillförlitlig service, där de inte ska märka övergången, säger Müller Martinis koncernchef Bruno Müller.

– För oss i Norden betyder det att vi får ett större område att täcka, säger Müller Martinis Nordenchef John Jansen. Heidelberg och Müller Martini blir nu partners. Heidelberg fortsätter produktionen av fals- och skärmaskiner, vilka inte produceras i Leipzig.

Müller Martini har inga planer om att fortsätta bygga de maskiner som Heidelberg nu lägger ner, men Müller Martini övertar all kunskap och alla goda idéer, som kan integreras i kommande produkter.

– Det blir i stort sett bara vi och Kolbus kvar i marknaden för stora limbindare, säger John Jansen. Heidelberg har framför allt varit starka hos tryckerier som har deras tryckpressar. Det här serviceavtalet öppnar upp för att vi kommer in i de företagen.

– Jag tror att vår service- och reservdelsförsäljning kommer att öka med 30-40 procent, så det här är mycket viktigt. Det är för tidigt att säga om vi kommer att ta över någon av Heidelbergs servicetekniker, eller om vi bara ökar utnyttjandet av vår befintliga personal.

– I Norge, där vi nyligen tecknat avtal med Grafisk Kompani om service på Müller Martinis maskiner, blir det ingen ändring.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper