Canon klättrar i "grön" ranking

PUBLICERAD: 14 augusti 2014
UPPDATERAD: 14 november

Canon har stigit till 26:e plats i Interbrands senaste lista Best Global Green Brands, från 30:e plats 2013. Interbrands rapport uppmärksammar Canons hållbara arbetsmetoder 2012, vilket bland annat inkluderar minskningen av koldioxidutsläppen i produkternas hela livscykel med nästan tre gånger företagets mål.

Interbrands årliga rapport Best Global Green Brands bygger på konsumentundersökningar om skillnaden mellan ett varumärkes miljömässiga prestanda och konsumenternas uppfattning om den prestandan.

I Canons fall har konsumenternas uppfattning förbättrats och skillnaden har minskat till siffran +3,8 från +6,56 år 2013. Bland annat har 310 000 ton använda servicekassetter har samlats in sedan 1990, något som minskat koldioxidutsläppen med cirka 450 000 ton och vilket medför att 201 000 ton nya resurser inte har behövt användas.

– Vårt engagemang för hållbarhet hjälper oss att ge våra kunder ett mervärde när vi kan bemöta deras egna affärs- och hållbarhetsmål. Vi knyter an till samhället genom våra produkter och lösningar för att fånga, dokumentera och registrera världen i bild och text. Hållbarhet är en medveten strategi för Canon och djupt inbäddat i vår kultur, liksom i vår strategi för hur vi gör affärer, säger Linda Elmén, hållbarhetschef på Canon.

Det är bara de företag som finns med i Interbrands årliga lista Best Global Brands som tas i beaktande för rapporten Best Global Green Brands. För att kunna bli ett av de 50 Best Global Green Brands måste organisationerna prestera bra både när det gäller miljömässiga prestanda och hur konsumenterna uppfattar den.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Han prisas för arbete med kompetensförsörjning

Grafiska företagen tilldelar läraren Roger Kristiansson 2023 års utbildningspris. Han får utmärkelsen för sitt engagemang för eleverna och branschens kompetensförsörjning.
Utbildning2

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R