Stabilt för Elanders

PUBLICERAD: 22 oktober 2014
UPPDATERAD: 14 november

magnus_nilsson_elanders_390px

2014 har hittills varit ett bra år för tryckerikoncernen Elanders, visar koncernens senaste delårsrapport. Den positiva trenden höll i sig även under september och nyförvärvet Mentor Media fortsätter att leva upp till förväntningarna, säger Magnus Nilsson, koncernchef för Elanders.

Mentor Media kommer nu att integreras i den befintliga verksamheten och på kundsidan växer synergierna mellan Supply Chain och Print & Packaging. Det förväntas bland annat leda till ökade tryckvolymer.

• Fram till september ökade Elanders omsättning med 76 procent och uppgick till 261 Mkr.

• Rörelseresultatet exklusive engångsposter ökade till 108 (72) Mkr, en förbättring med 50 procent jämfört med 2013.

• Resultat före skatt exklusive engångsposter ökade till 81 (50) Mkr, en förbättring med 62 % mot föregående år.

• Nettoresultatet ökade till 43 (35) Mkr eller 1,72 (1,50) kronor per aktie.

• Nyemissionen som genomfördes under andra kvartalet övertecknades och inbringade 121 Mkr efter emissionskostnader.

• För helåret 2014 förutspås resultatet före skatt, inklusive engångsposter om cirka 40 Mkr, att ligga i nivå med 2013.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg