Mindre upplagor även på förpackningar 2015

PUBLICERAD: 8 januari 2015
UPPDATERAD: 14 november

primir-390x266
En ny rapport från den amerikanska PRIMIR (The Printing Industries Marknadsinformation och Research Organization) identifierar de viktigaste trenderna på marknaden för flexibla förpackningar och etiketter under 2015.

Lagerhantering, varumärkeshantering och specialsubstrat är de tre huvudtrenderna som varumärkesägare letar efter hos sin tryckpartner.

Varumärkesägare kommer då att i ännu högre grad uppfatta etikettryckerierna som en partner som ska tillvarata deras intressen och ständigt optimera och utveckla förvaltningen av resurser.

Andra trender är att högre upplösning efterfrågas mer eftersom allt mer information ska stå på produkterna. Om texten ska vara både liten och lättläst bör den vara skarp.

Det finns också en tendens att röra sig bort från pappret som medium. Sleevs, formgjutning, plast och folier kommer att spela en ännu större roll. Hållbarheten blir bättre och kvaliteten är inte längre ett problem, inte i digitaltrycket heller.

Som med alla andra tryckta media minskar upplagorna. Varumärkesägare behöver snabbt kunna ändra förpackningen utifrån nya regelverk, kampanjer, private labels eller personalisering. Digitaltrycket erbjuder de alternativen men det ökar även efterfrågan på efterbehandling inline

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959