Rapport från Las Vegas

PUBLICERAD: 19 januari 2015
UPPDATERAD: 14 november

imagesInför Sign & Print mässan, 3-5 februari på Kistamässan, är keynotetalaren Ulf Sunnberg i Las Vegas och bevakar EFIs användarkonferens Connect. Här är dagens rapport:

Året konferens som är den 15:e i ordningen har rekorddeltagande. 1500 personer från totalt 25 länder deltager denna gång.  200 seminarier i olika ämnen i allt från färghantering till hur man tänker kring affärssystem och senaste nytt inom 3D print är tänkt att klaras av under 4 dagar.

Efi är en av många leverantörer  som kör stora påkostade användarträffar och sammankomster för kunder. partners, press och konsulter. En annan är HPs Dscoop, som är en av de mer välkända träffarna (i alla fall om du har en Indigo)  som också  arrangerar konferensen  i Europa. Något för EFI framåt kanske. Jag skall fråga.

I en värld där det mesta fakta och produktinformation är lätt att lägga upp och publicera på webben, behövs också (och antagligen mer) det personliga mötet. Med den personliga dialogen blir det mycket lättare förklara, diskutera, lära sig nya saker och få impulser.  Det har väl aldrig varit mer aktuellt i en värld där mycket känns nytt, spännande och samtidigt mer komplicerat..

EFI kommer förstås också till Sign & Print. Jag återkommer under veckan med uppdatering på spännande saker.

Hälsningar från Las Vegas

(20 grader i januari:-)

PS. Läser du detta och har en fråga till EFI som vill att jag frågar?

Maila till ulf@mcro.se.

Läs vidare

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Nordvalls Etikett i partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Senaste nytt

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2