Rapport från Las Vegas

PUBLICERAD: 19 januari 2015
UPPDATERAD: 14 november

imagesInför Sign & Print mässan, 3-5 februari på Kistamässan, är keynotetalaren Ulf Sunnberg i Las Vegas och bevakar EFIs användarkonferens Connect. Här är dagens rapport:

Året konferens som är den 15:e i ordningen har rekorddeltagande. 1500 personer från totalt 25 länder deltager denna gång.  200 seminarier i olika ämnen i allt från färghantering till hur man tänker kring affärssystem och senaste nytt inom 3D print är tänkt att klaras av under 4 dagar.

Efi är en av många leverantörer  som kör stora påkostade användarträffar och sammankomster för kunder. partners, press och konsulter. En annan är HPs Dscoop, som är en av de mer välkända träffarna (i alla fall om du har en Indigo)  som också  arrangerar konferensen  i Europa. Något för EFI framåt kanske. Jag skall fråga.

I en värld där det mesta fakta och produktinformation är lätt att lägga upp och publicera på webben, behövs också (och antagligen mer) det personliga mötet. Med den personliga dialogen blir det mycket lättare förklara, diskutera, lära sig nya saker och få impulser.  Det har väl aldrig varit mer aktuellt i en värld där mycket känns nytt, spännande och samtidigt mer komplicerat..

EFI kommer förstås också till Sign & Print. Jag återkommer under veckan med uppdatering på spännande saker.

Hälsningar från Las Vegas

(20 grader i januari:-)

PS. Läser du detta och har en fråga till EFI som vill att jag frågar?

Maila till ulf@mcro.se.

Läs vidare

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier  som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.
F4725B8D-C27F-464C-A8DD-2F9F1652B6E6

Sign&Print-mässan har öppnat

2023 års upplaga av Sign&Print Scandinavia har nu slagit upp portarna. Under tre späckade mässdagar bjuds det på ett pärlband av produktlanseringar, intresseväckande seminarier och dessutom ska Sveriges bästa wrappare koras.
Fasad+flaggor2_S&P2023

"Roligt att få höra hur det går för våra medlemmar"

Fespa Swedens ordförande tycker att Sign & Print Scandinavia är ett sätt att både träffa medlemmar – och potentiella nya sådana. Föreningen framhåller också de personliga mötena som viktiga för att sprida kunskaper mellan branschkollegor.
Johan-Höckert-Fespa

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8