Metsä Board blir certifierad Xeikon-partner

PUBLICERAD: 27 januari 2015
UPPDATERAD: 14 november

metsa_board_xeikon

Xeikon har efter rigorösa tester certifierat sex kartongprodukter från Metsä Board. Därmed är Metsä Board certifierad Aura-partner i Xeikons nätverk.

De kartongkvaliteter som certifierats för Xeikons digitalpressar i Xeikon 3000-serien är Carta Allura, Carta Elega, Carta Solida, Avanta Prima, Simcote och Carta Integra.

– Digitaltryck ökar snabbt inom förpackningsindustrin eftersom varumärkesägare ser fördelarna med korta upplagor för anpassningar till olika marknader och språk, begränsade produktserier, eventtillfällen, personalisering och mycket annat, säger Lauri Järvinen, Technical Marketing Manager hos Metsä Board. Att vi nu är en partner i Xeikons Aura-nätverk ger våra kunder ytterligare anledning att specificera våra kartongkvaliteter för digitaltryckta förpackningar.

– Vi är glada att kunna ta in Metsä Board i vårt Aura-nätverk och därmed inkludera deras kartongprodukter i vårt ”Folding Carton Production Suite”, säger Filip Weymans, Director Segment Marketing Labels and Packaging hos Xeikon. Vi är imponerade över den stabila kvalitetsnivån av deras kartongprodukter och anpassning till olika marknadssegment som livsmedel, konfektyr, läkemedel, skönhetsmedel, hälsoprodukter liksom lyxförpackningar och allmänna förpackningsapplikationer. Det är en utmärkt utökning av vårt erbjudande av förpackningslösningar.

Som Aura partner kommer Metsä Board att delta på Xeikon Café Packaging Innovations event i Belgien 10-12 mars. Där kommer Xeikon att tillsammans med sina partners visa olika applikationer för etiketter och kartong. Mer information och anmälan finns på Xeikon Cafés webbplats.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg