Metsä Board blir certifierad Xeikon-partner

PUBLICERAD: 27 januari 2015
UPPDATERAD: 14 november

metsa_board_xeikon

Xeikon har efter rigorösa tester certifierat sex kartongprodukter från Metsä Board. Därmed är Metsä Board certifierad Aura-partner i Xeikons nätverk.

De kartongkvaliteter som certifierats för Xeikons digitalpressar i Xeikon 3000-serien är Carta Allura, Carta Elega, Carta Solida, Avanta Prima, Simcote och Carta Integra.

– Digitaltryck ökar snabbt inom förpackningsindustrin eftersom varumärkesägare ser fördelarna med korta upplagor för anpassningar till olika marknader och språk, begränsade produktserier, eventtillfällen, personalisering och mycket annat, säger Lauri Järvinen, Technical Marketing Manager hos Metsä Board. Att vi nu är en partner i Xeikons Aura-nätverk ger våra kunder ytterligare anledning att specificera våra kartongkvaliteter för digitaltryckta förpackningar.

– Vi är glada att kunna ta in Metsä Board i vårt Aura-nätverk och därmed inkludera deras kartongprodukter i vårt ”Folding Carton Production Suite”, säger Filip Weymans, Director Segment Marketing Labels and Packaging hos Xeikon. Vi är imponerade över den stabila kvalitetsnivån av deras kartongprodukter och anpassning till olika marknadssegment som livsmedel, konfektyr, läkemedel, skönhetsmedel, hälsoprodukter liksom lyxförpackningar och allmänna förpackningsapplikationer. Det är en utmärkt utökning av vårt erbjudande av förpackningslösningar.

Som Aura partner kommer Metsä Board att delta på Xeikon Café Packaging Innovations event i Belgien 10-12 mars. Där kommer Xeikon att tillsammans med sina partners visa olika applikationer för etiketter och kartong. Mer information och anmälan finns på Xeikon Cafés webbplats.

Läs vidare

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

För få utbildas – "Läget börjar bli kritiskt"

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar.
0023_210921

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)