Full fart på Hunkeler Innovation Days

PUBLICERAD: 25 februari 2015
UPPDATERAD: 14 november

Hunkeler_small
Den 23-26 februari arrangeras återigen Hunkeler Innovation Days i Luzern, Schweiz, och även i år presenteras en imponerande skara av digitala produktionslinjer. Hunkeler har haft framgång med att bjuda in alla de stora aktörerna på digitaltrycksmarknaden som gärna vill visa sin bästa och senaste utrustning tillsammans med en efterbehandlingslinje från Hunkeler. Såvitt vi förstår är kostnaderna runt deltagandet gratis för printleverantörerna som i sin tur kan använda resurserna till att bjuda in sina kunder.
– Vill du se mycket maskiner så är det här du ska göra det, var en av besökarnas kommentarer.

Förutom printleverantörerna hade Hunkeler även inviterat andra leverantörer inom efterbehandling, till exempel Böwe, Müller Martini och Neopost. Kriteriet för deltagande är att maskinerna kör. Det är som att befinna sig i en mycket aktiv produktionshall med all den senaste utrustningen inom digital grafisk produktion.

Hunkeler själv var naturligtvis helt dominerande. Praktiskt taget alla maskiner var anslutna till Hunkelers utrustning i olika konfigurationer med webbinspektion inline, falsning, perforering, stapling, häftning, limning och skärning.

Hunkeler visade även två nya lösningar offline. Den ena är tidningsfalsen, Folder Collator FC7, som gör snabba omställningar mellan broadsheet och tabloid och som kan samla ihop och sticka in sektioner i tidningen on-the-fly. En annan nyhet är Perforator Puncher DP8 som kan göra variabla perforeringar ner genom pappersbanan så att variabelt tryck kan användas fram till efterbehandlingen.

Förutom att Hunkeler är namngivande för hela arrangemanget och är närvarande överallt, skulle man kunna tro att showen är en inkjet-mässa. De stora leverantörerna, som Xerox, Xeikon, Kodak, Canon/Océ och HP är närvarande, och inte bara det, de har i stort sett valt att introducera många nyheter på just Hunkeler Innovation Days.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2