Hunkeler Innovation Days: Offsetpapper blir inkjetklart

PUBLICERAD: 26 februari 2015
UPPDATERAD: 26 februari
Hunkeler-ios-small
Kodak Prosper 5000XL med IOS.

På Hunkeler Innovation Days presenterade Kodak två nya produkter. Med nya Prosper IOS Solution har leverantören utvecklat en bestrykningslösning för förbehandling av hela pappersbanan på offsetpappersrullar offline.

Det stora genombrottet för bläckstråletekniken kommer först den dag då man obekymrat kan använda samma papper som i offset med samma resultat. En av vägarna dit är att förbehandla offsetpapperet så att färgen fäster bättre på ytan. En av fördelarna med att använda samma papper i både offset- och digital produktion är att man slipper köpa specialpapper. Positivt är också att man får samma papperskvalitet i kombinerade produktioner.

Prosper IOS Solution levereras med två olika lösningar för förbehandling av dels bestruket samt obestruket offsetpapper. Den kan även integreras som en inlinelösning i alla Prospers produkter utom 6000-serien.

Kodaks andra nyhet är Kodak 1000 Plus Press, en rullmatad, svartvit inkjetprinter som kan hantera både bestruket och obestruket papper. Produktionshastigheten når upp till 300 meter per minut, ”snabbast i världen för tillfället”, enligt leverantören. I den produktionstakten är det möjligt att producera 6000 böcker i timmen (128 sidor), eller 1350 böcker på 320 sidor, samma format.

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex