Större press på Kaltes Grafiska

PUBLICERAD: 2 mars 2015
UPPDATERAD: 14 november
Helena Kalte Olsson, vd och ägare, Kaltes Grafiska i Sundsvall.
Helena Kalte Olsson, vd och ägare, Kaltes Grafiska i Sundsvall.

Kaltes Grafiska har valt att investera i en större tryckpress från Komori. Den nya tryckpressen innebär att företaget mer än fördubblar sin kapacitet på offsettryck.

Den nya offsetpressen är en Komori LS 829H-P. Den har åtta färgverk, är tolv meter lång, väger 32 ton och är utrustad med den senaste tekniken. Maskinen beräknas vara i drift i mitten på mars.

– Nu när vi är det enda tryckeriet med arkoffset i Sundsvall känns det riktigt bra att genomföra denna investering. Jag ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder snabbare leveranser av ännu högre kvalitet, och att fortsätta vara ett självklart val på Sundsvallsmarknaden, säger Helena Kalte Olsson, vd och ägare.

– Vi ser att denna investering är ett steg i rätt riktning, då vi vill fortsätta att vara en självklar aktör på Sundsvallsmarknaden. Lokalt och närproducerat. Precis som vi vill ha det.

Kaltes är ett Sundsvallstryckeri med tolv anställda. Företaget drivs av Helena Kalte Olsson. Hon är dotter till Lars Kalte som startade företaget 1962.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg