Kompakt och molnbaserat ny trend i printvärlden

PUBLICERAD: 17 mars 2015
UPPDATERAD: 17 mars

web_cloud

I printvärlden talas det nu allt mer om kompakta arbetsflöden. Till skillnad från många existerande arbetsflödena är de kompakta inte proprietära, alltså inte utvecklade av de stora etablerade aktörerna på printsidan. De innehåller också bara de nödvändigaste funktionerna, till exempel onlinebutik, hantering av printjobb, produktionsflöde, hantering av printrar och verktyg för att hantera allt fler, men krympande upplagor.

Istället för att tillfredsställa tryckeriets alla behov som ofta är fallet med större system för webb-till-tryck eller MIS, kan man integrera de kompakta arbetsflödena med IT-lösningar som redan är installerade.

Självklart är dessa kompakta arbetsflöden också molnbaserade. Majoriteten av inkommande printbeställningar görs på nätet och de kan komma från olika källor, ungefär på samma sätt som resebokningar som kan göras en uppsjö av sajter. Dessa lösningar har alla funktioner för att preflighta ett printjobb och skicka den till rätt printer. Det finns också kopplingar mot ekonomi för att generera fakturor med mera.

 


Exempel på  molnlösningar
DocketManager
OneFlow Systems
Printernet
PrintIQ

Läs vidare

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Hexis nya skärprogramvara tillgängliggörs på marknaden

Nu finns Hexis egenutvecklade programvara för skärning av självhäftande skyddsfilmer tillgänglig för kunderna. Matmak gör det enkelt att förskära delar i företagets Bodyfence-sortiment.
Joachim Wallgren

Kodak stärker Prinergy i version 10

Kodak fortsätter att förbättra prestanda, funktionalitet och säkerhet för deras arbetsflödesprogram.
Kodak

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1