Direktpress går över till Roxen och blir mer lokal

PUBLICERAD: 19 mars 2015
UPPDATERAD: 14 november

Gratistidningskoncernen Direktpress byter sitt verktyg för onlinepublicering. Istället för Epi-server investerar koncernen i Roxen CMS, ett svenskproducerat onlinepubliceringssystem som bygger på Roxen Web CMS med sin Open Source webbserver. Affären är den senaste i en rad som Linköpingsbaserade Roxen gjort med svenska och nordiska mediehus under 2015. Under de senaste månaderna har leverantören även skrivit avtal med Sveagruppen, Världen idag samt danska MetroXpress och norska Medier og Ledelse.

– För att våra journalister ska kunna ägna mer tid i de stadskvarter de är satta att bevaka, behöver vi moderna verktyg som ger oss flexibilitet och frihet. Samtidigt kan vi nu på centralredaktionen samordna själva produktionen av ett stort antal publikationer, säger Helen Claesson, chefredaktör och ansvarig utgivare på Direktpress som på senare tid uppmärksammats för att trotsa tidningsdöden med sin hyperlokala bevakning med satsningen på 13 nya editioner och positiva nyheter.

”Sedan Direktpress gick över till Roxen för sin onlinepublicering har man nått tusentals nya läsare främst via mobilen och på stockholmdirekt.se.

”, skriver företagen i ett pressmeddelande.

Publiceringssystemet Roxen har en öppen arkitektur som gör det lätt att integrera med andra system samtidigt som det är både skalbart och stabilt.

– I Skandinavien har Roxens kunder tidigare främst funnits bland gratistidningarna, men på senare tid har vi sett ett ökat intresse bland utgivare som tar betalt av sina läsare, säger Per Östlund, vd för Roxen.

Läs vidare

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)