Examensvecka hos Brobygrafiska

PUBLICERAD: 24 mars 2015
UPPDATERAD: 14 november

Brobygrafiska examensvecka är i full gång. På torsdag 26 mars är det Brobygrafiska inspirationsdag. På förmiddagen är det öppet hus och examensutställning på skolan och på eftermiddagen håller man Symposium på Selma Spa+, där bland andra Margareta van den Bosch, chefsdesigner på H&M under 21 år, föreläser. På fredag 27 mars tar 25 studerande på yrkeshögskoleutbildningen Förpackningsdesigner examen. Nio har redan jobb och de andra har fullt upp med anställningsintervjuer.

– Brobygrafiska har förmånen att årligen under examensveckan få Sveriges främsta kreatörer som föreläsare, säger Per Branzén, verksamhetsansvarig på Brobygrafiska. I år är en av dem Margareta van den Bosch som kom till H&M 1987. Under hennes ledning har bolaget gått från sju till över 100 designers. Blandningen av examen, föreläsningar och sedan få anställning ger en bra språngbräda till en utvecklande karriär. 9 av 10 får jobb inom sex månader efter examen.

Brobygrafiska inspirationsdag 26 mars: Examensutställning Förpackningsdesigner Y12. Öppet hus
När: kl 10-12
Var: Brobygrafiska, Svetsarevägen 3, Sunne

Symposium – Konsten att bygga starka varumärken
När: kl 13-17
Var: Selma Spa+, Sunne
Föreläsare:
Margareta van den Bosch, kreativ rådgivare, H&M
Samira Bouabana, grundare, Hall of Femmes
Pernilla Eriksson, Art Director, Cabomba
Mattias Börjesson, vd/varumärkesstrateg, The Studio

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg