Oscar för Roland 700 Evolutions design

PUBLICERAD: 16 april 2015
UPPDATERAD: 14 november

roland700-small
Manrolands nya tryckpress Roland 7000 Evolution, som lanserades i slutet av 2014, har tilldelats en Red Dot Award för sin produktdesign. Den internationellt erkända designtävlingen betraktas av många som en av de främsta nästan inom produktdesign.

I motiveringen framhölls Evolutions eleganta och futuristiska form och teknik som syftar till effektivitet, funktion och kvalitet. Uppmärksammade funktioner var bland annat ett ergonomiskt utformat manöverbord med pekskärmskontroller för Direct-drive-teknik, feeder samt utmatnings- och fuktenheter för höghastighetsproduktion.

– Vi är naturligtvis glada över att ha vunnit den här utmärkelsen. Tryckpressar uppmärksammas vanligtvis inte för sin design. Det är en hyllning till vårt team här i Tyskland, som utvecklat och lanserat Evolution på bara två år, säger Rafael Peñuela, vd för Manroland.

Expertjuryn inom områden som produktdesign, kommunikationsdesign och designkoncept, bestod av designers, akademiker och journalister från 25 länder. I tävlingen, som har arrangerats sedan 1954, deltog i år nästan 5000 bidrag från 56 länder.

Besök www.red-dot.de för mer information.

Läs vidare

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Nordvalls Etikett i partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Senaste nytt

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2